pepe
Pepe Coin

PEPE schiet naar all-time high tijdens ETF-explosie van Ethereum

De PEPE koers schoot na het positieve nieuws over de Ethereum ETFs in Amerika met 27% omhoog. Daarmee kwam de relatief nieuwe memecoin op een all-time high. “PEPE is waarschijnlijk de beste memecoin-play voor de Ethereum ETF”, aldus crypto-handelaar Matthew Hyland op Twitter.

PEPE achteraf de meest duidelijke aankoop

De crypto analist Kaleo sluit zich aan bij het verhaal van Matthew Hyland. Hij noemt PEPE de “meest duidelijke” aankoop als je door de achteruitkijkspiegel kijkt. Dat geeft ook meteen aan dat het alsnog best lastig was om dit op voorhand te bepalen.

Het lijkt immers helemaal niet logisch dat PEPE zou stijgen dankzij de Ethereum ETF. Dat heeft dan meer te maken met het feit dat PEPE op de blockchain van Ethereum leeft, waardoor het project dus indirect van de ETF profiteert.

Dat in tegenstelling tot memecoins als Dogecoin en Shiba Inu, die op een eigen blockchain leven.

Ethereum steeg over de afgelopen week met 29,26% en staat daarmee enorm in de plus dankzij de waarschijnlijke goedkeuring van de ETFs in Amerika. Bitcoin blijft met 12,81% achter, maar doet het ook goed.

Volatiele periode in aantocht voor PEPE

De pseudonieme analist Plazma denkt dat de opwaartse trend van PEPE doorzet, maar verwacht tussendoor wel volatiele periodes. “De prijsontdekking van PEPE zou de komende weken moeten doorzetten, met wat normale pauzes en de gebruikelijke terugvallen. We zullen 2x-3x over de kop gaan de komende weken”, zo schreef hij op Twitter.

Onder tussen is de Open Interest (OI) – het aantal openstaande futures-contracten voor PEPE – met 40% gestegen tot 172,96 miljoen dollar over de afgelopen 24 uur. Een stijgende OI wijst er meestal op dat handelaren meer vertrouwen hebben in het openen van futures-posities.

Uit de data blijkt dat het vooral om long-posities gaat. Als de PEPE koers met 6% daalt, dan liquideert het daarmee voor 10 miljoen aan long-posities. Dat zijn geen Bitcoin bedragen, maar voor PEPE zijn dit wel serieuze bedragen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht PEPE of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

BitBoy: Deze 10 cryptomunten kunnen je rijk maken
Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken