pepecoin
Altcoin, Floki, Pepe Coin

PEPE schiet omhoog: Groei van 80% leidt nieuwe golf in Memecoin wereld

In de wereld van de cryptomunten hebben zogenoemde ‘meme-coins’ aanzienlijke winsten geboekt, mede door de positieve beweging van Bitcoin, die een waarde van meer dan $30.000 heeft bereikt.

PEPE, DOGE, SHIB en FLOKI nemen de leiding in de meme-coin rally

Onder de stijgers binnen de ‘meme-coin’ markt bevindt zich Pepecoin (PEPE), die deze week een opmerkelijke groei van meer dan 80% heeft gezien, en daarmee de voorhoede vormt van een indrukwekkende meme-coin rally. Deze prijsstijging wordt weerspiegeld in andere grote meme-coins, waaronder Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) en Floki Inu (FLOKI), die ook significant zijn gestegen.

Cijfers van CoinGecko tonen aan dat Dogecoin in de afgelopen week met 11,2% is gestegen, terwijl Shiba Inu en Floki Inu respectievelijk met 25,6% en 30,9% zijn toegenomen. Deze ontwikkelingen onderstrepen het krachtige momentum dat momenteel wordt ervaren in de meme-coin sector.

PEPE profiteert van Bitcoin’s bullish beweging en mogelijke Gemini-listing

Een aanzienlijk deel van de stijging van PEPE vond plaats op 21 juni, mogelijk aangewakkerd door de sterke stijging van Bitcoin boven de $30.000. Op het moment van schrijven is PEPE in de afgelopen 24 uur met meer dan 43% gestegen tot $0,00000151. Daarnaast lijkt er een mogelijke notering van PEPE op de Gemini-exchange aan te komen.

Shiba Inu stimuleert groei met nieuwe technologische ontwikkelingen

Shiba Inu-ontwikkelaars hebben de lancering aangekondigd van Shibacals, een protocol om fysieke items te labelen als NFT’s (Non-Fungible Tokens) op de Shibarium-blockchain, een Ethereum layer-2 blockchain. Deze innovatieve ontwikkeling zal naar verwachting het positieve sentiment rond de meme-coin verder stimuleren.

Crypto-sentiment wordt bullish

Een belangrijk instrument voor het meten van het marktsentiment in de wereld van cryptocurrency, de Crypto Fear & Greed-index, heeft de afgelopen dagen een opvallende stijging laten zien. De index bereikte een puntentotaal van 65, een indicator die doorgaans een groeiend optimistisch (bullish) sentiment onder beleggers suggereert.

Crypto angst en hebzucht index.  Bron: alternatief
Crypto Fear & Greed-index. Bron: Alternative

De Crypto Fear & Greed-index is een geavanceerde tool die een breed scala aan gegevensbronnen gebruikt om het marktsentiment te meten. Deze omvatten Google-zoektrends, enquêteresultaten, prijsfluctuaties en handelsvolume. De index werkt op een schaal van 0 tot 100, waarbij hogere scores over het algemeen duiden op een overbought-markt (teveel gekocht), en lagere scores op een oversold-markt (teveel verkocht).

Deze groeiende interesse en positieve houding ten opzichte van cryptomunten hebben ook een duidelijke impact gehad op de marktkapitalisatie van de hele sector. Op donderdag bereikte de totale waarde van alle cryptocurrencies een hoogtepunt van $1,22 biljoen. Dit markeert een aanzienlijk herstel na de financiële klap die de cryptosector in juni te verduren kreeg. Dit was het gevolg van rechtszaken aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen de gerenommeerde cryptobeurzen Binance en Coinbase. De huidige cijfers geven aan dat de sector die uitdaging heeft weten te overwinnen en nu een sterke heropleving ervaart.

Samengevat, de recente opwaartse trend in de markt van ‘meme-coins’ en de opmerkelijke groei van prominente cryptomunten zoals Pepecoin, Dogecoin, Shiba Inu en Floki Inu, illustreren de hernieuwde energie en het optimisme in de cryptowereld.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de opwindende crypto-wereld betreden en de mogelijkheid verkennen om Dogecoin te kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke cryptocurrency-exchanges in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 1.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

BitBoy: Deze 10 cryptomunten kunnen je rijk maken
Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken