police-car-210674_1920
Nieuws, Trending

Persoon in Duitsland gearresteerd voor stelen van elektriciteit voor minen cryptoDe Duitse politie heeft in de gemeente Saksen een groep van verdachte personen gearresteerd. Deze groep wordt verdacht van het stelen van elektriciteit voor de exploitatie van een cryptocurrency mining-organisatie.


Grootschalig systeem

De Duitse politieagenten hebben na een huiszoeking een grootschalig systeem aangetroffen van 49 computers. Het bedrijf was actief in oude gebouwen van het voormalige elektriciteitsbedrijf PGH Elektro.

Er wordt verwacht dat het systeem al vanaf 2017 actief is. Als de kosten voor de stroom vanaf dit punt worden mee berekend met deze 49 computers heeft dan zou dit uitkomen op een bedrag van ongeveer €220.000. Dit staat gelijk aan ongeveer 30 huishoudens.


Speciale cryptocurrency-mining hardware

Nadat er door de politie onderzoek is uitgevoerd bleek dat 30 van de in totaal 49 computers was uitgerust met speciale hardware voor het minen van cryptocurrency. Er zijn in totaal 80 grafische kaarten (GPU’s) aangetroffen in de 49 computers.Rechter moet besluit maken

Er zijn in totaal vier (4) mannen en één (1) vrouw gearresteerd. De rechter moet nu gaan bepalen wat de straf zal gaan worden. Wanneer dit precies gebeurd is nog onbekend.


Minen van cryptocurrency in zware tijden

Miners van cryptocurrency bevinden zich momenteel in zware tijden. Zo wordt het velgen van deze digitale valuta’s steeds duurder. Eerder werd al bekend dat Bitcoin-miners geen subsidie meer kregen in landen als Noorwegen. Hiernaast werd er bekend gemaakt dat het velgen van Bitcoin (BTC) maar door slechts 4 mining rigs winstgevend bleek te zijn. Om deze reden komt het stelen van elektriciteit voor het velgen van cryptocurrencies steeds vaker voor.