Ripple daalt, xrp daalt
Ripple

Peter Brandt: Ripple prijs kan dalen naar $0,20

De Ripple prijs is flink ingezakt door de recente crypto crash. Ondanks dat de koers al met 10% is gedaald zegt analist Peter Brandt dat de XRP prijs nog veel verder kan zakken.

In een tweet, die hij plaatste op 20 februari, geeft hij aan dat er een bearish patroon te zien is in de grafiek, namelijk een “head and shoulders patroon”.


XRP gaat mogelijk naar $0,20

XRP bereikte de afgelopen dagen een recordhoogte van bijna $0,35 dollar, maar dook gisteren plotseling naar onder tot bijna $0,27 dollar. Peter Brandt vertelt dat de munt mogelijk een Head en Shoulders patroon laat zien:

“Het zal interessant zijn om te zien of deze H&S top uitkomt. Zo ja, dan is het doel $0,2071. “

Het patroon speelt zich af in de loop van februari, waarbij de XRP koers op 9 februari $0,28 bereikte en vervolgens kort daalde voordat hij op 15 februari naar de $0,35 dollar klom. Na een nieuwe dip, zagen we deze woensdag weer een nieuwe stijging tot boven de $0,30 dollar, vlak voordat de koers weer inzakte. Brandt vertelt dat hij de toekomst van XRP niet voorspelt, maar dat de potentiële verliezen van 25% een ‘mogelijkheid’ zijn.


Ethereum ziet er heel goed uit

Brandt liet zich ook kort uit over de grootste altcoin, Ethereum. Hij vertelt dat Ethereum er “heel goed uitziet”.

Wat Bitcoin betreft, liet Brandt zich niet uit. Wel deed hij afgelopen januari een uitspraak waarin hij aangaf dat hij niet verwacht dat de Bitcoin koers zou terugzakken tot $6.000 dollar of lager. Dit omdat volgens hem de ‘zwakke handen’ niet langer meer in het spel zitten.

Bitcoin bereikte deze maand een hoogtepunt van $10.500. Op woensdag verstoorde een plotselinge duik van 8% in een paar uur tijd het positieve sentiment. Wat de exacte reden van de koersdaling is, is nog niet bekend.