crash
Bitcoin, Ethereum

Peter Schiff: ‘Bitcoin zakt naar $20K en Ethereum naar $1K’

De beroemdste Bitcoin-criticus ter wereld, econoom Peter Schiff, heeft dit weekend een prijsvoorspelling gedaan voor Bitcoin en Ethereum. Hij voorspelde een enorme koersval naar kritieke niveaus en adviseerde investeerders een ‘buy the dip’ strategie te vermijden. 

Correcties door hoge inflatiecijfers

Schiff baseerde zijn crypto voorspelling op de meest recente crash op de cryptomarkt. De Bitcoin koers daalde tot $27.150 en viel buiten het consolidatiebereik dat sinds mei werd gevormd.

Onverwacht hoge inflatiecijfers in Amerika wakkerden de correctie op zowel de aandelen als cryptomarkt aan. Aangezien Bitcoin en andere cryptocurrencies meestal de tendensen van risicovolle activa volgen, was de koersdaling te verwachten na deze hoge inflatie cijfers. Investeerders zagen geen andere keuze dan hun geld te herverdelen naar veiligere opties. Inflatiehedges zoals goud stegen dan ook in waarde.

Ethereum kampt met een extra probleem

Terwijl eigenlijk de hele cryptomarkt dus in zwaar weer verkeerd door de inflatie cijfers, heeft Ethereum nog een extra probleem. Na de ontkoppeling van het stETH- en ETH-paar op Celcius, kan de crypto-leenmarkt namelijk met ernstige problemen worden geconfronteerd. Dit kan ontstaan wanneer de Ether koers onder $1.150 daalt. Dit kan op zijn beurt een enorme waterval van liquidaties op de markt veroorzaken.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?