Cryptocurrency

Cryptocurrency

Peter Schiff op plek gezet door CZ en Charles Hoskinson

De CEO van crypto exchange Binance, Changpeng Zhao (CZ), en de mede-oprichter van Ethereum, Charles Hoskinson, hebben Peter Schiff bekritiseerd voor zijn professionele Bitcoin (BTC)-bash berichten.


Sociaal Netwerk Twitter

Dit deden de heren op het sociale netwerk van Twitter. Zo Tweette CZ:

“Schiff tweet meer #bitcoin dan goud. Zijn volgers zijn ook allemaal Bitcoin-mensen. Hij is het schaap in de huis van een wolf.”

– Changpeng Zhao (Twitter)

Peter Schiff is een libertarische econoom die zijn naam heeft gemaakt als vocale openbare pleitbezorger van goud. Over de afgelopen jaren heeft Schiff Bitcoin vaak bekritiseerd. Zo ook onlangs weer. Volgens Schiff staat Bitcoin namelijk op het punt om in te storten. Dit zou volgens Schiff dan ook de reden zijn van zijn vijandige gedrag tegenover de nummer 1 cryptocurrency.

Dr. Doom

Aansluitend op CZ, plaatste ook Hoskinson een Tweet:

“Ik ken Schiff sinds 2007. Dr. Doom heeft hetzelfde oude patroon. De lucht valt, dus de economie is gedoemd! Alleen goud kan ons redden, al het andere is oplichterij. Bitcoin is slecht omdat xyz redenen. Schiff zingt al 10 jaar lang dezelfde toonhoogte.”

– Charles Hoskinson (Twitter)

Hiermee noemt Hoskinson de heer Peter Schiff ‘Dr. Doom’. Dit is de bijnaam die de bekende econoom Dr. Nouriel Roubini kreeg voor zijn succesvolle voorspelling van de financiële crisis in 2008.

Schiff en Roubini hebben echter enkele punten waarin ze overeenkomen. Zo zijn ze allebei een gespeeld-professionele tegenhanger van cryptocurrency. Toch duikt Schiff ook vaak op in de crypto-wereld, onder andere bij crypto gerelateerde conferenties, om te sparren met ontwikkelaars én voorstanders van gedecentraliseerde financiën.

Volgens CZ en Hoskinson is het publieke imago van zowel Schiff als Roubini geëvolueerd om zich te voeden met de industrie die ze maar al te graag willen ontmaskeren. Want alhoewel Schiff Bitcoin en de crypto-industrie maar niks vind, gaf hij deze week wel een exclusieve uitzending over ‘Crypto, Shitcoins en Blockchain en de bubbel die nu zou barsten’.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten