Bitcoin

Peter Schiff: Bitcoin gaat instorten

Nu het halveringsevenement van Bitcoin (BTC) nog 5 dagen verwijderd is, gaat Peter Schiff weer los op Twitter. Hij voorspelt nu een volledige ineenstorting van de Bitcoin.


Het shinen van Bitcoin

Op het sociale platform Twitter ging Peter Schiff, CEO van Euro Pacific Capital, tekeer over een mogelijke ineenstorting van Bitcoin. Hij ziet dat namelijk wel gebeuren. Ook geeft Schiff toe dat hij het leuk vindt om mensen op Twitter een beetje op te stoken. Dit zal echter volgens Schiff niet lang meer duren, omdat de nummer 1 cryptocurrency volgens hem niet zo lang meer heeft om te shinen. Hiermee zou hij kunnen doelen op het aankomende halveringsevenement.


Zoekopdrachten voor Bitcoin

Het aantal zoekopdrachten dat via de online zoekmachine Google worden gemaakt, zijn sinds 2016 ongeveer verviervoudigd. De zoekopdracht lijkt nu het halveringsevenement steeds dichterbij komt ook steeds populairder te worden. Uiteraard houdt ook Schiff deze ontwikkelingen bij. In de aanloop naar de halvering doet de cryptocurrency het goed met groene cijfers.


Vraag Bitcoin rondom halvering

Velen gaan er vanuit dat Bitcoin-miners hun vraag grofweg zullen verdubbelen na de halvering. Of dit echter zo is, dat moet nog blijken. Het kan namelijk ook erg anders gaan uitpakken, namelijk dat de vraag naar Bitcoin na de halving niet stijgt. Dit zou ervoor zorgen dat miners in de problemen kunnen gaan komen. Het is echter nog lastig te voorspellen hoe dit precies gaat uitspelen.

Wanneer gekeken wordt naar de historie van de Bitcoin rondom het halveringsevenement, dan zien we vaker een daling net na het evenement. Het zou dus inderdaad kunnen dat net na het halveringsevenement de Bitcoin tijdelijk in waarde daalt. Ook zien we dat de vraag daarna over het algemeen enorm toeneemt, wat de waarde weer doet stijgen.

Alhoewel Peter Schiff hier dus zeker gedeeltelijk gelijk kan krijgen, lijkt het er niet op dat hij veel onderzoek gedaan heeft.

 

Bitcoin nieuws

Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?