NFT Nieuws

Pixelmon NFT probeert nieuwe comeback te maken met nieuwe leiders

Pixelmon, een aankomende blockchain-videogame, heeft een nieuw leiderschapsteam aangekondigd onder leiding van Web3-projectaggregator LiquidX.

Nieuwe Pixelmon CEO & Adviseur

Met de verandering zijn nu alle Pixelmon NFT-artworks in een nieuw jasje gestoken, met plannen voor een Alpha-game in het eerste kwartaal van 2023. LiquidX is een web3 venture capital-studio die het project nu dus heeft overgenomen. Dit hebben ze gedaan door een meerderheidsbelang van 60% in Pixelmon te verwerven. Het originele team beschikt dus nog over 40% van het bedrijf.

De mede-oprichter van LiquidX, Giulio Xiloyannis, wordt de nieuwe CEO van Pixelmon. Een andere mede-oprichter van LiquidX, Kendrick Wong, zal een adviserende rol gaan spelen op het gebied van tokenomics, treasurybeheer en het opbouwen van partnerschappen.

De oorspronkelijke oprichter van Pixelmon die ook wel bekend staat als Syber (Martin van Blerk), zal een minderheidsaandeelhouder zijn en zal in de raad van bestuur van Pixelmon aanwezig blijven.

Grote doelen voor Pixelmon

Xiloyannis heeft inmiddels al laten weten dat ze grote doelen hebben voor Pixelmon. Hierover zei hij namelijk het volgende:

Voor de aankomende 12 tot 24 maanden heeft Pixelmon 1 doel: de hoogste kwaliteit Free-to-Play en Play-to-Own-games ontwikkelen in de NFT- en Metaverse-ruimte. Ik ben er vast van overtuigd dat we Pixelmon in de loop van de tijd zullen kunnen uitbouwen tot één van de sterkste IP’s in de gaming- en web3-ruimtes, verspreid over een ecosysteem van entertainmentgerelateerde activa.

Naast de organisatorische verandering hebben diverse Pixelmon NFT-kunstwerken een aantal serieuze make-overs gekregen. Zoals je kunt zien, bevat de game nu meer gepolijste 3D-huisdierenmonsters in tegenstelling tot de blokkerige en vaak hilarisch vreselijke personages die in februari werden onthuld.

Daarnaast wil LiquidX Pixelmon leveren als een vernieuwde MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) met een Play-to-Own (P2O) model. Gamers kunnen bij de lancering een direct aandeel nemen in het gehele in-game-ecosysteem.

Gehyped NFT-Project

In februari begon Pixelmon als een enorm gehyped NFT-project, met een verzameling van maar liefst 10.000 Generation 1 NFT-monsters. Uiteindelijk bleken de werkelijke NFT-kunstwerken echter heel anders eruit te zien dan oorspronkelijk geadverteerd. Dit zorgde voor veel kritiek. Later werd bekend dat deze ontwerpen uitbesteed werden aan freelancers in plaats van professionele kunstenaars.

Eén bepaald monster heeft echter de aandacht getrokken van veel NFT-verzamelaars. Ondanks alle spot is Kevin, de lelijke, blokkerige groene boeman, één van de meest waardevolle Pixelmon NFT’s geworden. Toch nam het Pixelmon-team de verantwoordelijkheid op zich om alle tekortkomingen te verhelpen. Met het nieuwe management aan het roer, wachten velen om te zien of Pixelmon binnenkort een geweldige comeback zal maken. Het is echter nog niet bekend hoe groot deze comeback zal worden voor een game die nog niet in alpha-fase bevindt.

NFT nieuws

Oorlog op komst tussen Coinbase en Apple?
OpenSea CEO: “Omvallen van FTX is een kans om de focus weer te leggen op vertrouwen”
Bored Ape verkoopt voor bijna 1 miljoen dollar in hart van de crypto-winter
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten