Bitcoin
Bitcoin

PlanB: Bitcoin (BTC) betreedt morgen Cruciale Fase

De gerenommeerde crypto-expert PlanB, grondlegger van het bullish “Stock-to-Flow” model voor Bitcoin (BTC), signaleert een doorslaggevende fase voor BTC beleggers die start op 1 november 2023.

Halvering en Schaarste: De motor achter Bitcoin’s prijsstijgingen

Een belangrijke kanttekening: de slotkoers van oktober markeert niet zomaar een moment, maar het startpunt van een tijdvak dat, volgens historische gegevens, bijzonder gunstig is voor Bitcoin (BTC). De laatste dag van oktober luidt het begin in van een periode waarin Bitcoin (BTC) historisch gezien het “Koop en Houd”-model overtreft. Deze specifieke periodes vangen aan zes maanden voor een halvering en lopen door tot anderhalf jaar erna. PlanB heeft deze trend recentelijk uitgelicht in zijn X-thread.

De “Stock-to-Flow” prijstheorie suggereert dat de groei van de Bitcoin-prijs op lange termijn wordt beïnvloed door zijn toenemende schaarste. Periodieke halveringen, waarbij elke vier jaar de Bitcoin-uitgifte met 50% afneemt, liggen aan de basis van deze schaarste. Ter illustratie: 18 maanden na de vorige halvering in mei 2020, te midden van een marktrecessie, bereikte Bitcoin een historische piek van ruim $69.000. Het is deze intrinsieke eigenschap van schaarste die het S2F-model benadrukt als drijvende kracht achter de prijsbewegingen van Bitcoin.

Gaat PlanB gelijk krijgen?

Grote crypto-influencers, zoals Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao, benadrukken ook het belang van Bitcoin halveringen voor de cryptomarkt. De volgende Bitcoin halvering staat gepland voor 24 april 2024. Daarna zullen de beloningen voor Bitcoin-miners worden verlaagd tot 3.125 Bitcoins per block.

Daarom kunnen we in oktober 2025 controleren of PlanB’s voorspelling correct was. Sommige van zijn volgers speculeren of de volgende rally voor Bitcoin anders zal zijn. Bijvoorbeeld, deze keer wordt de Bitcoin-uitgifte slechts met 3.125 BTC/block verminderd, wat een lager monetair effect heeft dan voorheen. Echter, PlanB gelooft dat zelfs de BTC/XAU-grafiek, die een correlatie toont tussen Bitcoin- en goudprijzen, dezelfde correlatie zal laten zien. Tegelijkertijd adviseerde hij om de Bitcoin-markt te evalueren op basis van een combinatie van indicatoren, waaronder technische analyse, on-chain processen en dergelijke.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt
36% van de beleggers weigert Bitcoin te verkopen, zelfs bij een koers van $1 miljoen
ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers