playboy
NFT

Playboy lanceert eerste “MetaMansion” in The Sandbox

Het grote Playboy maakt zijn entree in de Metaverse met een virtuele versie van de Playboy mansion in The Sandbox.

In de digitale versie van de beruchte Playboy mansion gaat het mannenblad games en evenementen hosten. Daarnaast kunnen we waarschijnlijk op korte termijn ook nieuwe NFTs van het bedrijf verwachten.

Niet het eerste blockchain-product van Playboy

Met de MetaMansion bouwt Playboy voort op de Rabbitars NFT-collectie die in oktober 2021 werd gelanceerd. Het gaat om een collectie die bestaat uit 11.953 getokeniseerde konijnen die voor ongeveer 800 dollar per stuk werden verkocht. De bezitters van deze digitale konijnen krijgen binnenkort exclusieve toegang tot de digitale versie van de Playboy mansion. Op dit moment is er echter nog niets bekend over een eventuele lanceerdatum.

Heel succesvol was het eerste NFT-project van Playboy tot op heden niet. Je kunt op het moment van schrijven een Rabbitar NFT kopen tegen een bodemprijs van 0,19 Ether of grofweg 206 dollar. Daarmee is het project sinds de lancering in oktober met bijna 75 procent gedaald. The Sandbox heeft al bekendgemaakt dat mensen later dit jaar de kans krijgen om stukken land die de MetaMansion omringen te kopen.

Playboy gaat Snoop Dogg achterna

Met het toevoegen van die laatste mogelijkheid gaat Playboy de Amerikaanse rapper Snoop Dogg achterna. Die lanceerde eerder zijn eigen “Snoopverse” in The Sandbox, waar iemand 450.000 dollar betaalde om zich de buurman van Snoop Dogg te kunnen noemen. Dat was echter op een moment dat de NFT-markt in volle bloei was, iets wat we op dit moment helaas niet kunnen zeggen.

Mede-oprichter Sebastien Borget van The Sandbox is in ieder geval enorm enthousiast over de stap van Playboy. “Playboy staat bekend om hun charme, lifestyle en entertainment content waar vele generaties mee bekend zijn en heeft hun eerst stap in Web3 al met succes gezet”, aldus Borget. Over het “succes” van Playboy in de NFT-wereld valt te twisten, aangezien de collectie momenteel op 25 procent van de oorspronkelijk waarde handelt.

NFT nieuws

Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Bitcoin NFTs maken comeback en gaan Ethereum weer voorbij
Donald Trump bezit voor $5 miljoen aan crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?