Nieuws

Poetin geeft regering deadline voor crypto regelgeving


De Russische president Vladimir Poetin heeft een nieuwe deadline gezet voor het aannemen van cryptocurrency regelgeving. 


Poetin: Crypto regelgeving moet voor 1 juli 2019 doorgevoerd zijn

Volgens een officieel document, die op 27 februari werd gepubliceerd door het Kremlin, heeft Poetin de regering bevolen crypto gerelateerde reguleringen vóór 1 juli 2019 door te voeren. Hij heeft de Raad van Federatie en het Russische lagerhuis (Doema) verplicht de regelgeving voor de genoemde deadline door te voeren.

De wetgeving is vooral gericht op het ontwikkelen van een digitale economie. Daarnaast moet de wetgeving ook een kader zijn voor digitale activa.


Rusland is al tijden bezig met crypto regelgeving

De uitspraak van president Poetin komt niet uit de lucht vallen. In 2018 beval hij de regering al om in juli 2018 regelgeving op te stellen voor handel in Cryptocurrencies, ICO’s en het minen van crypto.

Het Russische parlement heeft de cryptowetgeving in mei 2018 aangenomen. Echter, in de herfst werden alle crypto gerelateerde termen vervangen door de term ‘digitale rechten’. Ook de benaming crypto minen werd weggelaten. Dit betekende dat de cryptowetgeving weer terug naar de tekentafel werd gestuurd

Onlangs kwam een bericht naar buiten dat de Russische Doema van plan is de nieuwe cryptocurrency regelgeving in maart te herzien en goed te keuren.