Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Poloniex Exchange beschuldigt van overtreden Canadese effectenwetgeving

De effectentoezichthouders uit Canada hebben naar verluidt regelgevende maatregelen tegen de wereldwijde cryptocurrency exchange Poloniex.


Beschuldiging van overtreden effectenwetten Ontario

Dit is duidelijk geworden uit een verklaring afkomstig van de ‘Ontario Securities Commission’, die een publicatie plaatste. Hierin wordt Polo Digital Assets, dat ook wel bekend staat als Poloniex, beschuldigd van het overtreden van de effectenwetten van Ontario. Gezien het feit dat ze ook in dat rechtsgebied actief zijn, moeten ze hier uiteraard aan voldoen.

Poloniex zou zich echter nooit officieel geregistreerd hebben in Canada, terwijl het de Canadese inwoners wel aanmoedigt om het platform te gebruiken. Naar verluidt heeft de wereldwijde exchange ook nooit een vrijstelling gekregen, waardoor zij verplicht worden gesteld om zich in Canada te registreren bij de commissie.


Hoogte straf nog niet bekend

Poloniex zelf is opgericht in de Republiek Seychellen, waardoor de autoriteit van financiële diensten van de Republiek de Canadese toezichthouders officieel bijgestaan heeft in de rechtszaak. Het lijkt hiermee de eerste cryptocurrency exchange te zijn die te maken krijgen met regelgevende maatregelen. Recentelijk werd namelijk bekend gemaakt dat in Ontario opererende cryptocurrency exchanges, waar ook Poloniex onder valt, moeten voldoen aan de lokale effectenwetten. Het crypto bedrijf heeft hiermee naar verluid genoeg tijd gehad om hieraan te voldoen. Dit hebben ze nog niet gedaan, waardoor zij nu op het matje worden geroepen.

Het is echter nog niet bekend of de cryptocurrency exchange hard gestraft zal gaan worden, gezien het de eerste exchange is die te maken krijgt met deze maatregelen. Verwacht wordt dan ook dat het bedrijf in korte tijd een aanvraag zal gaan doen voor de benodigde vergunningen in het rechtsgebied.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten