Ethereum, Hack

Poly Network-hacker geeft alle gestolen Ethereum tokens terug

De Poly Network hacker heeft voor meer dan 600 miljoen dollar aan verschillende cryptocurrencies gestolen, maar heeft nu alles weer teruggegeven.


Bijna alle tegoeden zijn teruggestort

Het team van Poly Network heeft aangekondigd dat alle gehackte tegoeden zijn teruggegeven. De tegoeden hebben een waarde van meer dan 600 miljoen dollar. Het team twitterde gisteren het volgende:

“Alle resterende gebruikersactiva op Ethereum (met uitzondering van de USDT) waren overgebracht naar de multisig-wallet die wordt beheerd door het Poly Network-team”.

Het team verduidelijkte ook dat het terugbetalingsproces “nog niet volledig is voltooid”. Ze hopen te blijven communiceren met de hacker om te zorgen voor een veilig herstel van de activa van de gebruikers en om nauwkeurige informatie over te brengen aan het publiek.


Wat was de Poly Network hack?

De Poly Network hack was de grootste hack die de cryptovaluta industrie heeft gezien in haar relatief korte geschiedenis. Zelfs de hack van Mt. Gox in 2014 werd overschaduwd. De Poly Network hacker slaagde erin om ongeveer $600 miljoen aan cryptovaluta te stelen. De hacker deed een aanval op de implementaties van het project op Binance Smart Chain, Ethereum, en Polygon.

In de daaropvolgende dagen en uren kwam aan het licht dat de hacker van plan was het geld terug te geven.

Twee dagen geleden heeft het Poly Network team een multisig adres aangemaakt. De hacker werd op de hoogte gebracht (via een bericht bij een Ethereum transactie) dat hij het geld naar dat adres konden terugstorten. De hacker deed dit, en zei later dat de hack “gewoon voor de lol” was. Gisteren vertelde de hacker het volgende:

“Ik ben niet erg geïnteresseerd in geld! Ik weet dat het pijn doet als mensen worden aangevallen, maar moeten ze niet iets leren van die aanvallen?”


Wat hebben we geleerd?

De Poly Network hack herinnerde de crypto gemeenschap eraan dat gedecentraliseerde financiën (DeFi) een riskante en onvoorspelbare kant heeft.

DeFi is een reeks applicaties die veel van dezelfde functies uitvoeren als traditionele financiële instellingen. Het belangrijkste verschil is echter dat in plaats van banken en makelaars, gebruikers communiceren met een code via smart contracts.

Na de hack wordt de industrie geconfronteerd met nieuwe vragen over de bescherming van beleggers.