polygon, matic pc
Ethereum, Polygon

‘Polygon groeide in 2023 net zo snel als Ethereum’

Het populaire Polygon heeft qua groei van het aantal gebruikers een zeer succesvol jaar achter de rug. In 2023 groeide het namelijk net zo snel als Ethereum, zo blijkt uit de data van blockchain-analyseplatform Flipside. Polygon zou volgens die data met 15,24 miljoen gebruikers gegroeid zijn.

Polygon versus Ethereum

Met die cijfers komt Polygon heel dicht in de buurt bij de groei die Ethereum doormaakte in 2023. Waar Polygon met 15,24 miljoen gebruikers groeide, kon Ethereum er 15,4 miljoen bijschrijven.

Flipside definieert een “nieuwe” gebruiker als iemand die tenminste twee transacties doet op een blockchain, waarvan er tenminste één in 2023 plaats had moeten vinden.

Interessant genoeg stond Polygon gedurende de eerste helft van 2023 zelfs aan de leiding, maar werd het uiteindelijk alsnog ingehaald door Ethereum.

Bitcoin zou volgens het onderzoek op de derde plaats komen. Op basis daarvan lijkt de data niet helemaal te kloppen. Zou Polygon echt meer gebruikers hebben aangetrokken in 2023 dan Bitcoin? Als je de market caps naast elkaar legt lijkt dat heel onwaarschijnlijk.

De blockchain van Coinbase

Base, de blockchain van Coinbase die in augustus lanceerde, kende een sterke start, maar remde tijdens de laatste maanden van het jaar steeds verder af.

In totaal wist Base 1,9 miljoen gebruikers bij te schrijven in 2023. Dat is alsnog best aardig voor een gloednieuwe blockchain. De verklaring voor de ingezakte prestaties van Base?

Volgens Flipside kan dat te maken hebben met de aantrekkingskracht van meer gevestigde blockchains, die richting het einde van het jaar weer in populariteit wonnen.

“Maar de volgende bullrun kan weleens goed uitpakken voor de gebruikersgroei van Base, gezien de pogingen van Coinbase om een platform te zijn voor nieuwe gebruikers binnen de crypto-wereld”, aldus Flipside.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Polygon of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Waarom blijven altcoins achter bij Bitcoin?
Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
CTO van Andreessen Horowitz bekritiseert memecoins als ‘riskant casino’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC