Gamer Twitch
Altcoin, Polygon

Polygon is op één na grootste gaming-blockchain geworden

In maart vertoonde het netwerk van Ethereum layer-2 schaaloplossing Polygon een stijging in gebruikersactiviteit, wat resulteerde in het op één na grootste blockchain-gamingnetwerk in termen van unieke actieve wallets (UAW’s).

Ver voor op plaats 3 en 4

Volgens het “Blockchain Games Report” van DappRadar, een gedecentraliseerd applicatie (DApp) analyseplatform, steeg het aantal unieke actieve portefeuilles (UAW’s) dat betrokken was bij games op Polygon in maart met 53% ten opzichte van februari, tot 138.081.

Met dit aantal staat Polygon ver voor op de 3e en 4e plek, Hive en BNB Chain, met respectievelijk 84.000 en 80.000 UAW’s. Wax staat op de eerste plaats met een ruime voorsprong op de rest, met 314.000 UAW’s. Het rapport meldt het volgende:

Polygon, een blockchain die voorheen bekend stond om DeFi DApps, haalde deze maand Hive in en verzekerde zich van de tweede plek. Dit is een positief teken voor Polygon, aangezien het nu erkenning krijgt als gaming-blockchain.

Stijging voornamelijk te danken aan één game

Een groot deel van de stijging van het aantal unieke actieve wallets (UAW’s) op Polygon kan worden toegeschreven aan de ‘Hunters On-Chain’-game van BoomLand. Volgens DappRadar-gegevens heeft deze game alleen al in de afgelopen 30 dagen een UAW-stijging van meer dan 17.000% gezien.

Deze ‘Hunters On-Chain’ is een Web3-versie van BoomLand’s mobiele game Hunt Royale, die in januari van dit jaar werd gelanceerd. Het is een rollenspel met NFT-integraties en heeft een uitstraling en stijl die vergelijkbaar is met Minecraft. Op 9 maart zag de game een recordaantal UAW’s tot op heden, namelijk circa 55.300.

Het is niet duidelijk wat precies heeft bijgedragen aan de toegenomen belangstelling voor de Hunters On-Chain-game vorige maand, alhoewel de verwachting van een in-game NFT-uitverkoop op 31 maart mogelijk heeft geholpen.

Over het geheel genomen merkte het rapport op dat de “on-chain gaming-activiteit in maart met 3,33% daalde tot 741.567 dagelijkse Unique Active Wallets (dUAW’s)”, maar desondanks maken games nog steeds 45,6% uit van de activiteit in de DApp-industrie in het eerste kwartaal van 2023.

Positief momentum voor Polygon

De afgelopen maanden heeft Polygon een positief momentum opgebouwd, vooral op het gebied van NFT’s, gaming en de metaverse. Het team achter het netwerk, Polygon Labs, heeft indrukwekkende namen weten te strikken voor NFT-projecten, waaronder Warner Music, Starbucks, Adidas, Reddit en Adobe.

Op 27 maart lanceerde het team ook met succes Polygon’s open-source Ethereum Virtual Machine-equivalent zero-knowledge rollup. Dit stelt DApps in staat om te schalen door middel van transactiebatches, waardoor het netwerk hogere prestaties kan leveren en de gaskosten voor transacties kunnen worden verlaagd.

Altcoin nieuws

Premier van Montenegro investeerde in Terra
Solana gaming studio Mirror World Labs haalt $12 miljoen op in eerste Series A-financiering
Altcoins bloeden hevig, Bitcoin ETF uitstromen de oorzaak?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen