polygon, matic pc
Polygon

Polygon koers stijgt met 25% en kan snel tot $1,73 stijgen

Polygon (MATIC) heeft tijdens de kerstdagen een opmerkelijke stijging doorgemaakt. In slechts twee dagen tijd steeg de waarde van het project met meer dan 25%.

Crypto-analist Ali Martinez voorspelt dat deze stijgende trend zich voort kan zetten nu het kritieke weerstandsniveau van $0,96 definitief is doorbroken. Volgens Martinez is er een aanzienlijke kans dat de waarde van de digitale munt verder kan oplopen tot wel $1,73.

Waarom stijgt de Polygon koers?

De recente stijging van Polygon is het resultaat van voortdurende inspanningen van Polygon Labs en de Polygon Foundation, waarbij een reeks upgrades, visieveranderingen en strategische partnerschappen zijn doorgevoerd. Deze mix van technologische ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden legt een fundament voor langdurige groei en de duurzaamheid van het netwerk. Mede door deze ontwikkelingen is het handelsvolume van Polygon aanzienlijk gestegen, met een toename van ongeveer 180% binnen 24 uur, wat neerkomt op een totaal van $2,14 miljard.

Een cruciale en recente innovatie van het platform is de Polygon Chain Development Kit (CDK). Dit open-source raamwerk ondersteunt de ontwikkeling van op maat gemaakte Zero-Knowledge (ZK) gedreven Layer-2 oplossingen, een sleutelcomponent in Polygons streven om transacties te vereenvoudigen en de schaalbaarheid van Ethereum (ETH) te verbeteren. De lancering van deze ontwikkelkit wordt beschouwd als een significante stap voorwaarts. Verschillende grote ondernemingen maken al gebruik van deze tool voor het creëren van schaalbare oplossingen. Op de lange termijn zal dit waarschijnlijk leiden tot een toegenomen vraag naar MATIC en kan het een aanzienlijke impact hebben op toekomstige prijsstijgingen.

Analist verwacht ook stijging van andere altcoin

Voor wie denkt met Polygon de boot gemist te hebben, zijn er mogelijk nog kansen bij andere altcoins. Altcoin Sherpa, een gerenommeerde crypto analist, heeft op X zijn enthousiasme uitgesproken over de altcoin Beam (BEAM). Met een focus op de open-source gaming blockchain van Beam, ziet hij deze als een veelbelovende investering voor de lange termijn, met name tot 2024. 

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Polygon of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Worldcoin breidt uit naar Mexico, maar stuit op regelgeving in Argentinië
Michaël van de Poppe: Bitcoin dominantie heeft piek bereikt, tijd voor altcoins
Kan cryptomunt Toncoin (TON) herstellen van zijn zware koersval?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?