polygon (matic)
Polygon

Polygon Labs reageert op bewering van de SEC dat MATIC een effect is

Polygon Labs heeft gereageerd op de beweringen van de Amerikaanse SEC dat MATIC een niet-geregistreerd effect zou zijn.

Reactie Polyon Labs

Polygon Labs heeft gereageerd op de beweringen van de Amerikaanse SEC. Na te hebben verklaard dat de cryptomunt buiten de Verenigde Staten (VS) is ontwikkeld, buiten de VS is ingezet en tot op de dag van vandaag gericht is op de wereldwijde gemeenschap die het netwerk ondersteunt, beweerde Polygon Labs dat MATIC vanaf dag 1 een noodzakelijk onderdeel was van de technologie van Polygon. Door MATIC zou het netwerk veilig zijn en ook blijven, zo geeft Polygon Labs aan.

Het ontwikkelingsteam van de Polygon-blockchain gaf aan dat zijn acties niet specifiek gericht waren op de VS. Het team heeft er juist voor gezorgd dat MATIC beschikbaar was voor een grotere groep mensen.

De prijs van MATIC is de afgelopen 24 uur 3.32% gestegen.

SEC beschouwt meerdere munten als effecten

De opmerkingen van Polygon Lab volgen op de schrapping van MATIC uit de fintech-handelsapp Robinhood, die inmiddels ook Solana’s SOL en Cardano’s ADA niet meer steunen. Dit was het gevolg van acties van de SEC, die bepaalde cryptocurrencies opeens labelt als effecten.

In de SEC’s rechtszaak tegen Binance, ‘s werelds grootste crypto-exchange, beschouwde de SEC naast MATIC nog eens 11 andere crypto-munten als effecten.

Het gaat hier om Binance USD, BNB, Solana’s SOL, Cardano’s ADA, Filecoin’s FIL, Cosmos Hub’s ATOM, The Sandbox’s SAND, Decentraland’s MANA, Algorand’s ALGO, Axie Infinity’s AXS en Coti’s COTI. Het is nog niet bekend wat de uitslag van deze rechtszaken zal gaan zijn.