Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Polygon (MATIC) bijna voorbij Shiba Inu (SHIB) na recordhoogte

Polygon (MATIC) komt steeds dichterbij om de 13e grootste cryptocurrency te worden, waarmee het SHIB van zijn plaats verstoot.


MATIC-rally door V3-contracten

Polygon (MATIC), het oorspronkelijke token van de gelijknamige Layer 2-oplossing bovenop de Ethereum-blockchain, bereikte eerder vandaag opnieuw een all-time high van $2,70.

Het token is nu niet ver meer verwijderd van het inhalen van Shiba Inu. Shiba Inu (SHIB) en Polygon (MATIC) worden gewaardeerd op respectievelijk $19,3 miljard en $18,7 miljard, volgens de gegevens van CoinMarketCap.

Het MATIC-token is met 24% gestegen sinds UNI-houders vorige week overweldigend vóór de implementatie van de derde versie van de populaire geautomatiseerde market maker op Polygon stemden. Het voorstel werd in november naar voren gebracht door Polygon-medeoprichter Mihailo Bjelic.

Op 22 december werden Uniswap V3-contracten (kern-, periferie- en stakercontracten) ingezet op Polygon. Dit wakkerde een nieuwe MATIC-rally aan die de prijs van het token naar recordhoogten duwde.

Uniswap heeft last van hoge kosten op het Ethereum-netwerk die de DEX onbetaalbaar maken voor de gemiddelde handelaar. Polygon daarentegen biedt drastisch goedkopere transacties.

Uniswap v3 is al beschikbaar op Arbitrum en Optimism, twee andere Ethereum-schaaloplossingen. Maar deze implementaties vertegenwoordigen slechts een klein deel van de totale waarde die is vergrendeld.


Shiba Inu’s eigen schaaloplossing

Shiba Inu, een token dat op Ethereum draait, wordt ook beïnvloed door de schaalproblemen van Ethereum. Daarom werken de ontwikkelaars ook aan een Layer 2-netwerk genaamd “Shibarium”.

De tijdlijn van de lancering blijft onduidelijk, maar ShibaSwap-ontwikkelaar Eric M. merkte onlangs op dat het “niet lang” meer zou duren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten