Altcoin Nieuws, Polygon Nieuws

Polygon wordt voorbereid voor hard fork

Polygon, het Ethereum (ETH) layer-2-schaaloplossing, zal aanstaande 17 januari een hard fork ondergaan. De hard fork is gericht op het verminderen van de gaspieken en het aanpakken van ketenreorganisaties die de gebruikerservaring op de blockchain van Polygon beĆÆnvloed hebben.

Hard fork op blok 38.189.056

Het hard fork-evenement is officieel pas op 12 januari in een blogpost bevestigd door Polygon. Dit kwam kort nadat er al weken lang een voorbereidende discussie werd gehouden op de Polygon Improvement Proposal (PIP)forumpagina. Via Twitter werd de aankondiging nog eens bevestigd.

Volgens een woordvoerder van Polygon is de hard fork gecodeerd voor het blok 38.189.056. Alle validators van het netwerk moeten voorafgaand de update hun nodes updaten, sommige zijn hier naar verluidt ook al mee gestart.

Stemmen voor oplossen problemen

Van de in totaal 15 kiezers van het Polygon Governance Team stemden er naar verluidt 13 (87%) voor om de ‘BaseFeeChangeDenominator’-functie te verhogen, van 8 naar 16. Dit zou op zijn beurt ervoor moeten zorgen dat de gaskosten lager zullen uitvallen.

Om het probleem van de ketenreorganisatie op te lossen is er ook gestemd om de ‘SprintLength’-functie te verlagen van 64 blokken naar 16 blokken.

Bij het aanpakken van het gaspiekprobleem legde het Polygon-team uit dat, omdat de prijs van de basisvergoeding vaak exponentiƫle pieken ervaart wanneer de on-chain-activiteit snel toeneemt, door de noemer te vergroten van 8 naar 16, zij geloven dat de groeicurve kan worden afgevlakt waardoor meer soepele schommelingen in gasprijzen kunnen worden gerealiseerd.

Wat betreft het ketenreorganisatieprobleem, legde Polygon uit dat door de sprintlengte te verkleinen, de finaliteit van de transactie zal verbeteren, waardoor een enkele blokproducent continu blokken kan toevoegen met een frequentie van 32 seconden in tegenstelling tot de huidige tijd van 128 seconden. Hier voegde ze het volgende aan toe:

De wijziging heeft geen invloed op de totale tijd of het aantal blokken dat een validator produceert, dus er zal in het algemeen geen verandering zijn in de beloningen die verdiend worden.

Ketenreorganisatie vindt in feite plaats wanneer een blok uit de blockchain wordt verwijderd om ruimte te maken voor de nieuwe, langere keten om ervoor te zorgen dat iedere node-operator over dezelfde versie van het grootboek beschikken. Deze reorganisatie moet echter zo efficiƫnt mogelijk verlopen, aangezien het risico op een 51%-aanval toeneemt.

Het is benoemingswaardig dat alle MATIC-tokenhouders in principe niks hoeven te doen voor de upgrade en applicaties zullen naar verluidt niet beĆÆnvloed worden tijdens de hard fork. De waarde van de token is sinds de aankondiging al met bijna 15% gestegen.

Altcoin nieuws

Stellar (XLM) springt in twee dagen met 15 procent omhoog
Arbitrum airdrop ziet 1.500 adressen $3,3 miljoen consolideren in twee portefeuilles
Terra-oprichter Do Kwon in Montenegro gearresteerd
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden