US Holiday
Blockchain

Polymarket bereikt $100 miljoen handelsvolume dankzij Amerikaanse verkiezingen

Polymarket, een crypto platform dat zich specialiseert in voorspellingsmarkten, bereikte in juni 2024 een belangrijke mijlpaal. Het platform doorbrak namelijk voor het eerst een maandelijks handelsvolume van $100 miljoen. Deze stijging is vooral te danken aan de groeiende interesse in weddenschappen rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024.

Weddenschappen over presidentsverkiezing

Gebruikers van Polymarket kunnen crypto inzetten op uiteenlopende toekomstige gebeurtenissen zoals politieke verkiezingen, sportwedstrijden en economische ontwikkelingen. Het platform maakt gebruik van de Polygon (MATIC) blockchain.

Op dit moment is er in totaal $203,3 ingezet op de presidentsverkiezingen van 2024. Hierbij is voormalig president Donald Trump de favoriet met een geschatte winstkans van 62%. Huidig president Joe Biden volgt met 21 procent.

Vooral na het debat van afgelopen weekend tussen Trump en Biden steeg de populariteit van deze weddenschappen flink. In dit debat liet Biden zich niet van zijn beste kans zien. Waar Biden voor het debat volgens Polymarkt nog een 34 procent kans maakte de verkiezingen te winnen is dit inmiddels dus gezakt tot 21 procent.

Na het debat stijgt het volume voor andere potentiële democratische kandidaten zoals Gavin Newsom, Kamala Harris en Michelle Obama ook aanzienlijk. Na het desastreuze debat is er namelijk sprake van een eventuele vervanging van Biden. Zo zetten mensen nu ook geld in op de kans dat Biden zich zal terugtrekken uit de verkiezingen.

Vitalik Buterin investeert in Polymarket

De recente groei in handelsvolume op Polymarket getuigt van de toenemende populariteit van ‘betting platformen’. Het platform heeft met succes een plek gecreëerd waar mensen gebruik kunnen maken van een gedecentraliseerde en toegankelijke interface voor het plaatsen van weddenschappen. Naast de presidentiële verkiezingen zijn ook weddenschappen op het EK voetbal erg in trek.
Polymarket werd in juni 2020 gelanceerd en haalde recentelijk $70 miljoen aan investeringen op. Onder andere Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum (ETH) is een van de investeerders in het platform.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Blockchain nieuws

Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Nigeriaanse jongeren aangespoord om actief deel te nemen aan blockchain-technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers