Pompliano niet van plan om XRP aan te schaffen

Anthony Pompliano, presentator van de “Off the Chain” -podcast en mede-oprichter van Morgan Creek Capital, zei dat hij geen XRP zou kopen wanneer dat hem gevraagd werd in een interview met Julia Chatterley van CNN. Pomp onderscheidde Bitcoin van andere blockchain-projecten en zei dat XRP geen drijvende waarde heeft.


Overwegen aanschaffen XRP of TRX

Anthony Pompliano  is mede-oprichter van Morgan Creek Digital Assets en presentator van Off the Chain. Eerder vandaag sprak hij met Julia Chatterley van CNN en hield niet in toen de nieuwslezeres vroeg of hij ooit zou overwegen om XRP of TRX te kopen.

Pompliano zei zonder enige aarzeling nee tegen beide crypto-assets en onderscheidde Bitcoin van alle andere blockchain-projecten. Hij verklaarde dat hij gewoon niet geloofde dat ze dezelfde waardepropositie hadden als Bitcoin.

“Nee, omdat ik uiteindelijk niet denk dat ze dezelfde waarde hebben als deze andere activa. Ik geloof dat aandelen – wat geeft ze waarde? – BBP, omzet, winst etc. Alles wat waardevol maakt, dat verandert niet. Je verandert gewoon de technologische vormfactor waarvan je dat activum gaat kopen.”

Hij ging verder: “Al deze andere activa die ‘utility tokens’ zijn, zijn ofwel utility in termen dat ze je toegang geven tot iets zodat ze niet echt een investering zijn, of het is meer dat ik utility of een betere service in ruil krijg”

Pompliano legde verder uit dat XRP, het token, en Ripple, het softwarebedrijf, twee zeer verschillende investeringen zijn. Ripple labs heeft bijvoorbeeld activa zoals xRapid, xCurrent en XRP, evenals winsten, cashflow, investeringen in Bitso, Moneygram en andere statistieken die worden gebruikt om waardering te geven. XRP heeft daarentegen niets dat waarde creërt, behalve prijsspeculatie.

“Ripple het softwarebedrijf is anders dan XRP, het token. Ik denk dat een deel van het probleem is dat particuliere beleggers hadden geloofd dat ze door XRP te kopen, blootgesteld zijn aan de financiële prestaties van Ripple. Dat is overduidelijk niet waar … Als Ripple succesvol is, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat XRP succesvol is.”

Hij voegde toe: “Ik als belegger wil eigenlijk eigen vermogen in het softwarebedrijf hebben omdat er winst is, activa, inkomsten enz. Ik wil geen activa bezitten dat misschien niet eens in de toekomst zal zijn en geen onderliggend nut of waardestuurder die ik kan aanwijzen en zeggen dat ik er vertrouwen in heb dat dat het gaat volhouden”

Pomp zei verder dat hij naast Bitcoin vindt dat tokenized-effecten de op één na interessantste vorm van crypto-investeringen zijn en dat hij een grote toekomst ziet voor tokenization van traditionele activa.


Pompliano heeft bijna helft vermogen in Bitcoin zitten

Pompliano beëindigde het interviewsegment door Chatterly’s vragen te beantwoorden over een eerdere verklaring waarin hij toegaf dat hij ongeveer de helft van zijn vermogen in Bitcoin had. Pomp gaf toe dat hij ongeveer de helft van zijn vermogen in Bitcoin had, ook al had hij niet recentelijk nog uitgerekend.

Verder zei hij dat hij zelfs meer BTC had gekocht sinds zijn openbare toelating. Aan het begin van het interview met Chatterley vroeg de CNN-nieuwslezeres Pomp naar de milieueffecten van Bitcoin’s PoW-mining.

Pompliano maakte een uitstekend argument voor mijnbouw die door energiebedrijven wordt gebruikt om hernieuwbare energie op te vangen en te profiteren van energie die normaal gesproken verloren zou gaan. Hij bracht ook het feit naar voren dat 70% van de energie die wordt gebruikt om BTC te minen, hernieuwbaar is.

Bitcoin kan voor deze bedrijven een efficiëntere energiemarkt creëren. Hij wees er ook op dat Bitcoin het veiligste computernetwerk op aarde is en dat beveiliging een verantwoorde uitgave van energiebronnen is. Deze beveiliging is een belangrijke drijfveer in de positie van Bitcoin als oppotmiddel. Een oppotmiddel worden is noodzakelijk voordat andere monetaire kwaliteiten zoals een ruilmiddel of rekeneenheid kunnen optreden.


 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken