litecoin
Litecoin

Populaire analist is plotseling bearish over Litecoin

Litecoin staat dit jaar extra in de aandacht, omdat het kleine broertje van Bitcoin dit jaar in augustus zijn volgende halving heeft. De halving is het moment waarop de blokbeloning voor miners halveert en daarmee dus ook de inflatie van Litecoin. Meestal zorgt dat voor bullish koersactie, maar volgens de pseudonieme analist Kaleo ziet het er op dit moment juist even bearish uit voor Litecoin.

Litecoin verliest momentum

Kaleo legt aan zijn ruim 500.000 volgers op Twitter uit dat hij momenteel bearish is over Litecoin, omdat de munt is afgewezen rond de weerstand van 110 dollar. “Ik zie een duidelijke afwijzing bij de weerstand. De terugval die we zien na de vorige uitbraak lijkt verdacht veel op wat we zagen in 2021, wat resulteerde in nieuwe dieptepunten”, aldus een pessimistische Kaleo.

De analist kijkt uiteraard ook naar de prestaties van Litecoin in 2019, net voordat het project zijn vorige halving onderging. Volgens de handelaar markeerde de vorige halving het begin van een neerwaartse trend voor de munt.

“De halving staat voor de deur (2 augustus). Hoewel dit enorm is gehyped als een bullish evenement, is dat niet noodzakelijk wat er in het verleden gebeurde. Laten we kijken naar wat er gebeurde bij de vorige halving. Het was een ‘verkoop het nieuws’ evenement. De koers knalde omlaag”, zo laat Kaleo weten.

Litecoin versus Bitcoin

Kaleo houdt ook de prestaties van Litecoin ten opzichte van Bitcoin in de gaten. Volgens hem laat het handelspaar bearish signalen zien op de lagere tijdsframes, nadat de koers onder zijn diagonale steun terechtkwam.

LTC

Voor de koers in Amerikaanse dollars betreft voorspelt Kaleo een korte rally voor Litecoin, voordat de altcoin zijn neerwaartse trend hervat.

“Als we inzoomen op Litecoin, dan zien we dat de munt momenteel aan de steunlijn hangt ten opzichte van de Amerikaanse dollar, maar ik zou niet op veel rekenen momenteel”, zo gaat hij verder.

Op het moment van schrijven tikt Litecoin binnen op een koers van 95,95 dollar. Daarmee heeft het project een market cap van 7,05 miljard dollar en staat het voor de afgelopen zeven dagen op een daling van 7,29 procent.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Litecoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging