Ethereum

Populaire Ethereum-Wallet-App MetaMask uit Google Play Store verwijderd

MetaMask, één van de populaire Ethereum-wallets op o.a. Android en iOS, is uit de Google Play Store verbannen. Oproepen om het verbod ongedaan te maken worden op dit moment nog niet geaccepteerd.


Beleid tegen cryptocurrency

Volgens MetaMask is de reden achter de ban dat de app tegen het cryptocurrency-beleid van Google is, omdat de service volgens Google ook een mining-dienst levert. De Android applicatie van MetaMask biedt echter een wallet voor Ethereum (ETH) en een gedecentraliseerde applicatiebrowser. Gebruikers van MetaMask kunnen geen cryptocurrencies minen via hun Android-toestel. Hierdoor lijkt de ban een niet geheel terecht. MetaMask liet weten dat hun app verbannen was via het sociale media kanaal Twitter.


Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat MetaMask is verbannen door Google. In 2018 werd de wallet-app al verboden uit de Chrome Web Store. Hierna kwamen er echter diverse meldingen vanuit de community, wat ertoe deed leiden dat de app weer op het platform beschikbaar werd. Of dit nu ook gebeurt met de app in de Google Play Store is op dit moment nog onbekend.


Opvallende timing

Dat de app precies nu wordt verbannen is echter wel opvallend. Zo werden eerder deze week al diverse video’s op het video platform YouTube verwijdert, dat door hetzelfde moederbedrijf valt, namelijk Google. De betreffende video’s op YouTube zijn echter weer hersteld. Het leek hier om een fout te gaan.


MetaMask

MetaMask heeft al laten weten dat het zal gaan werken aan een andere manier waarop zij hun services via het Android kunnen aanbieden, mocht het verbod blijven gelden. Hoe dit er precies uit zal gaan zien is echter nog onduidelijk: deze plannen bevinden zich nog in een te vroeg stadium.

Andere wallet-applicaties op de Google Play Store, zoals de Trust Wallet en de Coinbase Wallet, net zoals de ingebouwde crypto-wallet in de Opera browser zijn nog beschikbaar.