Stablecoin

Pornhub voegt stablecoin USDT toe als nieuwe betalingsoptie

De volwassenen entertainment website Pornhub heeft een nieuwe betalingsoptie voor crypto valuta toegevoegd. Nadat PayPal eind 2019 ineens was gestopt met het onderhoud van zijn modellen moest Pornhub opzoek naar een vervanger.


Pornhub ondersteunt op Tron gebaseerde Tether

Pornhub is begonnen met het ondersteunen van Tether (USDT). Tether is een belangrijke Amerikaanse dollar gepaarde Stablecoin. Pornhub steunt Tether om directe- en zero-fee betalingen mogelijk te maken via de crypto wallet.

TronLink is een binnenlandse wallet voor Tron (TRX). Tron is de 12e grootste crypto valuta gebasseerd op marktkapitalisatie. Tron wordt gesteund door de Tron Foundation. Het USDT token kwam beschikbaar op het Tron netwerk nadat Tether en de Tron Foundation een partnerschap waren aangegaan. Bovendien is de eerste op Tron gebaseerde USDT tokens in april 2019 uitgebracht.

Om te kunnen beginnen met het verzenden en accepteren van betalingen in Tether, moeten de Pornhub modellen de TronLink wallet app downloaden. Deze is zowel in de Apple Store als in Google Play beschikbaar, merkte Pornhub op. Naast Tether ondersteunt Pornhub nu ook een nieuwe betalingsprocessor die bekend staat als Cosmo Payment.

De CEO van Tron, Justin Sun, gaf commentaar op het nieuws op Twitter en zei dat de nieuwe crypto betalingsoptie een goede manier is om ‘slachtoffers van gecentraliseerde betalingsplatforms zoals PayPal’ te ondersteunen.


PayPal heeft zijn service voor Pornhub stopgezet

PayPal is een van ‘s werelds grootste online betalingsverwerkers. Plots kwam het nieuws dat PayPal zijn betalingsondersteuning voor Pornhub modellen halverwege november 2019 had stopgezet. Volgens verschillende rapporten stopte PayPal met het zakendoen met Pornhub omdat het bedrijf naar verluidt enkele betalingen zonder de toestemming van PayPal zou hebben gedaan.

Naar aanleiding van het nieuws, deed de crypto community een gooi naar Bitcoin om een nieuwe betalingsoptie voor Pornhub te worden. Echter hadden Pornhub modellen een gebrek aan algemene kennis van cryptoc valuta’s , waarbij sommige modellen zelfs opmerkten dat ze niet eens wisten wat crypto was.


Pornhub steunt crypto

Pornhub heeft geleidelijk gewerkt aan het promoten van crypto gebruik op zijn platform. In augustus 2019 werkte de streaming entertainmentwebsite voor volwassenen samen met PumaPay om betalingen in crypto mogelijk te maken.

In 2018 werkte de website al samen met crypto valuta Verge (XVG) om de coin te accepteren als betaling voor Pornhub Premium en alle andere Pornhub aankopen. De prijs van Verge steeg net na het besluit van PayPal om in november de stekker uit Pornhub te halen.