Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Portugal verleent eerste cryptolicentie aan Bison Bank

De Banco de Portugal, de autoriteit die verantwoordelijk is voor de registratie van dienstverleners op het gebied van virtuele activa in het land, heeft een vergunning verleend aan Bison Bank om op te treden als de eerste cryptobank in het land.


Voldoen aan de groeiende behoefte op het gebied van cryptocurrencies

Volgens de Portugese mediaketen Sapo, heeft de bank toestemming gekregen om het product genaamd ‘Bison Digital Assets’ te lanceren. Het bedrijf zal specifiek bewaar- en wisseldiensten van cryptocurrencies ondersteunen. Sapo meldde het volgende:

Klanten zullen een nieuwe en bredere reeks producten en diensten aangeboden krijgen. De producten zijn in lijn met de markttrends in dit nieuwe segment en sluiten aan bij hun wereldwijde behoeften op het gebied van financiële en virtuele activa

Bison Digital Assets zal zich naar verluidt ook richten op vermogende institutionele beleggers. Het bedrijf heeft echter nog niet bekendgemaakt voor welke cryptocurrencies het diensten zal aanbieden. Bison Digital Assets staat onder toezicht van de Banco de Portugal om redenen van witwasbestrijding en financiering van terrorisme.


Cryptocurrency en Portugal

Portugal is één van de belastingvriendelijkste landen ter wereld als het op crypto aankomt. Opbrengsten uit de verkoop van cryptocurrencies zijn sinds 2018 vrijgesteld van belasting. Dit terwijl traditionele beleggingsinkomsten worden belast tegen meer dan 20%.

In de afgelopen maanden was Portugal ook het middelpunt van enkele van de grootste crypto-gerelateerde evenementen, waaronder de Solana Breakpoint Conference in november 2021. Lissabon kreeg dan ook een plek in de 15 meest invloedrijke cryptosteden ter wereld in et jaar 2021.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten