Cryptocurrency

Cryptocurrency

Prepaid crypto Mastercard gelanceerd door BitPay

BitPay, de blockchain betalingsprovider, heeft een nieuwe prepaid betaalpas gelanceerd in samenwerking met Mastercard. Hierdoor kunnen in eerste instantie Amerikaanse klanten hun crypto-bezit als fiat-valuta uitgeven.


BitPay Card

De nieuwe betaalpas staat ook wel bekend als de ‘BitPay Card’ en is in samenwerking met Mastercard uitgebracht. Amerikaanse gebruikers krijgen hierdoor de optie om cryptocurrencies als Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) uit te geven als normaal fiat-geld zoals de Amerikaanse dollars ($).

Naar verluidt is dit de eerste kaart van zijn soort op de Amerikaanse markt. Zo kunnen gebruikers de kaart direct opnieuw opladen naar zowel dollars als crypto’s. Ook kan de kaart worden gebruikt voor online betalingen of om geld op te nemen bij geldautomaten. Er zullen hierbij geen kosten worden gerekend voor het omwisselen van crypto naar fiat of van fiat naar crypto. Wanneer gebruikers de pas willen gebruiken om geld uit geldautomaten te halen, betalen zij hier $2.50 voor. Mochten zij ervoor kiezen om te wisselen naar een vreemde valuta, dan betalen zij hier 3% voor. Dat zijn echter de enige extra kosten die gerekend worden. De pas ondersteund naar verluidt ook contactloze betalingen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Virtuele kaart

Hiernaast kan de BitPay Card ook worden ingezet als virtuele kaart die vervolgens kan worden gekoppeld aan de BitPay-app. Hierdoor blijft alles binnen één ecosysteem, wat onder andere goed is voor het gebruiksgemak.

Per dag kan een maximaal saldo worden ingesteld tot $25.000, terwijl deze standaard staat op $10.000. Dit limiet kan dus echter zelf worden ingesteld wanneer dit gewenst is.

Alhoewel de kaart allereerst in de Verenigde Staten (VS) zal worden aangeboden, kunnen Europese gebruikers zich al aanmelden voor de Europese versie. Wanneer deze echter precies wordt gelanceerd is op dit moment nog onbekend.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten