bitcoin etf
Bitcoin

President 21Shares: Bitcoin staat nog in de kinderschoenen

De president van het miljardenbedrijf 21Shares, Ophelia Snyder, zegt dat Bitcoin en de cryptomarkt met hun market cap van 2,6 miljard dollar nog altijd in de kinderschoenen staan.

“Onze korte termijn voorspelling is dat we nog heel vroeg zijn, wat iets is wat mensen nu vergeten omdat er gigantische hoeveelheden kapitaal richting de ETFs stromen. Ze horen nu bij de meest succesvolle ETF-lanceringen uit de geschiedenis”, aldus Ophelia Snyder.

Het is nog vroeg

De meeste institutionele investeerders moeten volgens Snyder nog gaan instappen. Ook de meeste tussenpersonen investeren volgens haar nog niet in de space. “Dit is nog steeds veel geld van early adopters, wat betekent dat de markt nog ruimte kent om te rennen en zitten we vanuit ons perspectief nog aan het begin van de wedstrijd”, aldus Snyder.

21Shares hoort bij de groep partijen die in januari 2024 te horen kreeg dat ze een ETF op de markt mochten brengen in Amerika. Daarna zijn er voor miljarden dollars aan kapitaal richting Bitcoin gestroomd.

Nu is het wachten op de goedkeuring van de Ethereum ETFs, de op twee na grootste cryptocurrency van de markt. Volgens Snyder worden ze waarschijnlijk snel geaccepteerd en op de markt gebracht, maar worden de Ethereum ETFs minder succesvol dan die. van Bitcoin.

Dat ligt volgens Snyder niet per se aan Ethereum. Zij denkt namelijk dat iedere ETF ie de komende 18-24 maanden zal lanceren minder succesvol wordt dan die van Bitcoin.

Ethereum versus Bitcoin

Verder claimt Snyder dat Ethereum iets complexer is dan Bitcoin, wat in principe een nadeel is met dit soort beleggingsproducten. Ook is er volgens haar een stuk minder educatie over Ethereum te vinden.

“Mensen praten al heel lang over Bitcoin en investeerders krijgen al heel lang educatie over het project”, aldus Snyder.

De toepassing van Bitcoin is natuurlijk ook redelijk simpel. Bitcoin is digitaal geld, een geldvorm met een absolute schaarste van 21 miljoen eenheden. Je kunt Bitcoin heel eenvoudig vergelijken met goud, terwijl dat voor Ethereum niet het geval is.

Zodoende is het lastiger voor mensen om Ethereum te begrijpen. Ook het feit dat ETF-investeerders geen staking-opbrengsten krijgen van Ethereum helpt niet mee.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers