Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Proof-of-Stake coins Cardano en Polygon zien enorme stijging

Proof-of-stake coins zijn in opkomst. Sinds de uitspraak van Elon Musk dat Bitcoin te milieu onvriendelijk is zijn de prijzen van Cardano en Polygon hard gestegen.


Proof-of-Stake coins blijven stijgen

Milieuvriendelijke coins blijven stijgen. Mede door Elon Musk, die de focus van de cryptomarkt op het milieu richtte.

Polygon (MATIC) steeg met 20% in de afgelopen 24 uur en 130% in de afgelopen week. De huidige prijs van MATIC ligt daarom op het moment van schrijven rond de $1,76. Zijn hoogste punt ooit werd eerder vandaag gehaald en ligt op $1,88. De coin heeft nu een marktkapitalisatie van meer dan $10,8 miljard.

Daggrafiek MATIC – Bron: Tradingview

Cardano (ADA), de proof-of-stake coin onder leiding van Charles Hoskinson, steeg ook met 20% in de afgelopen 24 uur. Bovendien steeg het 42% in de afgelopen week. ADA piekte vandaag op zijn eigen recordprijs van $2,37. De prijs van 1 ADA ligt op het moment van schrijven op $2,28. Cardano heeft een marktkapitalisatie van $73 miljard.

Daggrafiek ADA – Bron: Tradingview

Beide coins maken gebruik van een proof-of-stake consensus-algoritme om transacties te valideren. Het is een groener alternatief voor het energie-vretende proof-of-work-algoritme van de Bitcoin.

In proof-of-work-algoritmen strijden miners om complexe wiskundige puzzels op te lossen. En aangezien deze puzzels steeds moeilijker worden, moeten miners steeds krachtigere computers gebruiken, waarbij ze hardware en elektriciteit met een ongekende snelheid doorkruisen. Als beloning geeft het netwerk miners een nieuw geslagen coin. Daarentegen stellen proof-of-stake-algoritmen degenen met het grootste aantal coins in staat om transacties te valideren.


Bitcoin mining gebruikt heel veel energie

De Bitcoin mining industrie, waarvan een deel afhankelijk is van goedkope fossiele brandstoffen, gebruikt een vergelijkbare hoeveelheid elektriciteit als heel Nederland. Zo blijkt uit gegevens van Digiconomist.

Bitcoin fans zijn echter van mening dat de schade die de proof-of-work mining veroorzaakt, noodzakelijk en de moeite waard is. Het is goed voor het beveiligen van gedecentraliseerde netwerken en van onschatbare waarde voor diegenen die de technologieën nodig hebben.

Ook vertellen de voorstanders dat een groot deel van de mining industrie gebruik maakt van hernieuwbare energie. Chinese Bitcoin miners besteden een groot deel van het jaar aan het oogsten van overtollige waterkracht uit Sichuan.

Toch staat Elon Musk, ooit een supporter van de Bitcoin, niet langer aan hun kant:

“We zijn bezorgd over het snel toenemend gebruik van fossiele brandstoffen voor de Bitcoin mining en transacties, met name steenkool, die de ergste uitstoot heeft van welke brandstof dan ook.” Zo tweette Musk op woensdag.

De CEO van Tesla en SpaceX zal niet meer van de miljarden dollars in Bitcoin die Tesla in januari kocht, verkopen totdat mining overgaat naar meer duurzame energie.

Musk was mogelijk degene die $10.000 van de prijs van de Bitcoin heeft afgesnoept en een boost heeft gegeven aan de marktkapitalisaties van proof-of-stake coins.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten