Persbericht

Newsbit 09-02-2022 08:30 leestijd 3 - 4 min

ProximaX: Ontwikkeling van betrouwbare en veerkrachtige apps

Blockchain ontwikkelings- en infrastructuurplatforms hertekenen de structuur en back-end van vele industrieën zoals we die vandaag kennen. Echter, deze platformen bestaan meestal uit slechts een blockchain die voornamelijk gebruikt wordt voor waardetransacties. ProximaX brengt hier verandering in door het nut van blockchain aanzienlijk uit te breiden en ook datatransacties mogelijk te maken.

ProximaX Sirius is een platform dat verder gaat dan de traditionele blockchain-protocollen door blockchain te integreren met gedistribueerde en gedecentraliseerde opslag, streaming, supercontract (een verbeterde versie van een SMART-contract) en database1 servicelagen die beschikbaar zijn in private, publieke, hybride en consortium netwerkconfiguraties.

Het platform heeft meerdere servers gedistribueerd in een netwerk dat een “hub-en-spaak” ontwerp volgt waarbij de essentiële component de blockchain is, die de “hub” vertegenwoordigt, en alle andere service lagen vertegenwoordigen de “spaken” bijeengehouden door de blockchain. Dit ontwerp maakt schaalbaarheid mogelijk omdat het de toevoeging van meer kerndiensten in de toekomst mogelijk maakt zonder de prestaties van het platform in gevaar te brengen.

Elke laag heeft zijn eigen ecosysteem van node-actoren, die unieke diensten leveren verpakt in een toegankelijke application programming interface (API) en software development kits (SDK’s) beschikbaar in meerdere gangbare coderingstalen. Het superieure nut en de flexibiliteit van ProximaX Sirius stellen ontwikkelaars in staat om elke oplossing verticaal bovenop te bouwen, met inbegrip van toepassingen voor bankieren en betalingen, digitale identiteit en KYC, videostreaming en chat, en gaming.


Token

XPX is de eigen coin van het ProximaX Sirius-ecosysteem en ontwikkelaarsplatform. Netwerk contribuanten en solution providers hebben XPX nodig om te betalen voor de meerdere diensten van het platform zoals blockchain opslag, streaming, en Supercontracten. ProximaX’s tokenomics is uitgebreid. Het demonstreert voor het eerst dat elke dienst, van opslag tot conferentiegesprekken en betalingen, tegen betaling kan worden geleverd. Stabiele coins kunnen in de toekomst ook worden toegevoegd om de diensten uit te breiden buiten het ProximaX domein en een bredere gebruikersbasis aan te trekken, terwijl XPX nog steeds het anker en de eigen coin blijft.


Tokenomics

Zoals bij alle gedecentraliseerde openbare netwerken zijn het ontwerp en de implementatie van tokenomics van cruciaal belang voor hun duurzaamheid en bestuur. Het doel van tokenomics is om gemeenschappelijke economische stimuleringskaders te creëren voor “verricht werk” door netwerk contribuanten, samengebonden met een reputatiesysteem.

De basisprincipes die in het tokenomics-ontwerp van ProximaX zijn aangenomen omvatten:

Intern

● Token (XPX): Drijft de blockchainlaag aan en wordt gebruikt om te betalen voor platformdiensten.

● Service units: Kwantificeerbare meeteenheden voor de levering van platformdiensten.

● Sirius Digitale Activa3 (SDA’s): Elke gebruiker kan nieuwe soorten SDA’s creëren, of het nu is om de interne economie van een gedecentraliseerde toepassing (DApp) aan te drijven, digitale veiligheid te vertegenwoordigen (security token), of een object dat fungibel of niet-fungibel is, zoals een niet-fungibele token (NFT).

Extern

● Stablecoins en andere cryptocurrencies: Programmeurs kunnen elke betalingsgateway integreren, bijvoorbeeld door XPX of Sirius Digital Assets (SDA’s) om te wisselen naar andere netwerken en terug.

● Sirius Digital Assets (SDA’s): Elke gebruiker kan nieuwe soorten SDA’s maken, of deze nu de interne economie van een gedecentraliseerde applicatie (DApp) aandrijven, digitale beveiliging (beveiligingstoken) vertegenwoordigen of een object dat fungibel of niet-fungible is, zoals als een niet-fungible token (NFT).


Inheemse coin (XPX)

Het blockchain protocol dicteert de native valuta die in omloop zal zijn. Voor Sirius Chain is dat XPX. Met de meerdere diensten van het platform gebonden aan het blockchain protocol, kan het nodig zijn voor gebruikers die gebruik willen maken van de diensten van het platform om te betalen in XPX.


Service Units

XPX wordt gebruikt om te abonneren op het ProximaX Sirius publieke netwerk in ruil voor Service Units via een geautomatiseerde interne uitwisseling. Service Units zijn vergelijkbaar met wat sommige ketens een Gas token noemen dat wordt gebruikt om smart contracts uit te voeren. In ProximaX Sirius profiteren verschillende geïntegreerde diensten van het gebruik van verschillende soorten “Gas.”


Sirius DEX

Sirius DEX is een gedecentraliseerde exchange (DEX) die is gebouwd om de geautomatiseerde uitwisseling tussen de native token (XPX) en Service Units/SDA’s te vergemakkelijken. Sirius DEX wordt in een later stadium uitgebreid om de exchange onder SDA’s mogelijk te maken.

Naast het creëren van diensten via toepassingen verticaal bovenop het platform, kunnen ontwikkelaars ook nieuwe kerndiensten en bijbehorende token-economieën creëren met behulp van de uitbreidbare plugin-infrastructuur van Sirius. Een nieuwe kerndienst kan de Sirius DEX gebruiken om nieuwe soorten Service Units uit te wisselen. Een voorbeeld zou de creatie zijn van een nieuwe Service Unit voor een zoekmachine core service.

De Sirius DEX maakt gebruik van een instelbaar wisselkoersalgoritme om de prijs van platformdiensten stabiel en concurrerend te houden. Als bijvoorbeeld dataopslag en internetbandbreedte na verloop van tijd universeel goedkoper worden, zouden de prijzen van de Service Unit moeten dalen.

Voor meer informatie over het spannende project van Proximas, ga zeker eens langs: https://proximax.io/

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten