Blockchain Nieuws, Solana Nieuws

Blockchain Nieuws, Solana Nieuws

PUBG-Studio tekent deal om Blockchain en NFT-videogames te ontwikkelen

De studio achter het populaire videospel Player Unknown Battlegrounds (PUBG), Krafton, heeft bekend gemaakt dat ze een samenwerking gestart zijn met het blockchain-bedrijf Solana Labs.


Blockchain- en NFT-Videogames

Naar verluidt zullen beide bedrijven gaan samenwerken aan de ontwikkeling, exploitatie, het ontwerp en de marketing van Blockchain- en NFT gerelateerde games én services.

Solana Labs ontwikkelt de Solana (SOL)-blockchain, een Ethereum (ETH)-concurrent die is ontworpen om hoge transactiesnelheden tegen lagere kosten aan te bieden.

Ongeveer een maand geleden kwam het bedrijf nog met het nieuws dat ze aan een NFT-project voor de Metaverse zouden werken. Nu wordt dit plan dus verder uitgebreid. Johnny Lee, de directeur van de games business development afdeling bij Solana Labs zei het volgende over de nieuwe samenwerking:

“We zijn enthousiast over de toewijding van KRAFTON om de toekomst van gaming op Solana te bouwen. KRAFTON is een gevestigde innovator in de game-industrie en we zijn verheugd om deel uit te maken van hun volgende niveau. We zien dat gamers steeds vaker on-chain games zoeken en gamebedrijven die snel op deze vraag inspelen, zullen zichzelf goed voorbereiden op blijvend succes.”


Wil jij Crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Niet bekend of blockchain-functionaliteiten aan bestaande titels toegevoegd worden

Het is nog niet bekend welke van de titels van de Zuid-Koreaanse Studio blockchain-functionaliteiten toegevoegd gaat krijgen, en of hiermee PUBG zoiets zou zien. Afgelopen jaar werd de PC-game gratis waardoor het enorm in populariteit toenam. Ook hebben ze een smartphone PUBG-game, die naar verluidt al meer dan 1 miljard keer gedownload is. Krafton zei het volgende over de deal:

“Krafton zal voortdurend manieren vinden om nauw samen te werken met blockchain-bedrijven zoals Solana Labs terwijl we werken aan het opzetten van ons Web 3.0-ecosysteem. Solana vertegenwoordigt het beste van het Web 3.0-ecosysteem en zijn technologieën. Door deze samenwerking zal Krafton het inzicht verwerven dat nodig is om zijn investering in en output van op blockchain gebaseerde ervaringen te versnellen.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten