Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Putin tekent verbod op crypto-betalingen in Rusland

De Russische president Vladimir Putin heeft op vrijdag 15 juli een nationaal verbod op crypto-betalingen ondertekend. Die beslissing van de machtigste man van Rusland komt nadat de Russische centrale bank al maanden aangeeft weinig voordelen te zien in het gebruik van cryptocurrency’s.

“Crypto moet verboden worden”

In januari pleitte de Bank of Russia nog voor een algeheel verbod op crypto voor zowel betalingen als investeringen. De wet van vandaag gaat, gelukkig voor de Russen, niet zo ver. In februari publiceerde het Russische ministerie van financiën een wetsvoorstel voor de crypto-industrie die lijkt op de door Putin ondertekende wet. De nieuwe wet staat investeren in digitale assets toe, maar ze mogen vervolgens niet gebruikt worden om dingen te kopen.

“Het is verboden om digitale assets te versturen of accepteren als betaalmiddel voor goederen of diensten, behalve als de wet in een uitzondering voorziet”, zo valt er te lezen in de nieuwe wet. Rusland staat in de crypto-spotlights nadat het Oekraïne binnenviel. Als gevolg van die actie hebben onder andere Binance en Coinbase besloten om het Russen moeilijker te maken op hun platforms.

Crypto-wetgeving in Rusland is lastig verhaal

De staat van crypto-wetgeving in Rusland is een gecompliceerd verhaal. Eerder riep de Russische centrale bank om een verbod op het minen van Bitcoin en crypto-transacties. De minister van financiën was het daar niet mee eens en noemde als argument dat het noodzakelijk is om de technologie zich te laten ontwikkelen. President Putin sprak in januari nog zijn enthousiasme uit voor Bitcoin mining.

Volgens de president van Rusland heeft het land enkele concurrentievoordelen ten opzichte van andere landen. Waarbij hij onder andere het surplus aan elektriciteit benoemde en het gekwalificeerde personeel dat alom beschikbaar is. Dat zijn veelbelovende woorden, maar voor nu lijkt het erop dat Rusland een stap achteruit zet op het gebied van crypto.

Regulatie nieuws

Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd
Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten
Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten