Qatar airways
NFT

Qatar Airways gaat NFT’s lanceren en tickets verkopen in de Metaverse

Qatar Airways is van plan om NFTs te lanceren en wil het mogelijk maken om in de Metaverse tickets te kopen voor fysieke vluchten. Op dinsdag kondigde Qatar Airways met de QVerse hun eerste Metaverse-ervaring aan. Deze Metaverse maakt het mogelijk om de Premium Check-in omgeving op het International Airport of Hamad te bezoeken. Als we de statements van de grote luchtvaartmaatschappij mogen geloven, dan is de QVerse slechts de eerste stap.

De toekomst is digitaal

Qatar Airways geeft aan de intentie te hebben om hun initiatieven in de virtuele omgeving flink uit te breiden en gelooft dat de Metaverse onderdeel is van de toekomst van menselijke communicatie. “Wij geloven dat de toekomst digitaal is. De Metaverse geeft mensen de macht om hun horizon te verbreden en hun limieten te overschrijden”, aldus Qatar Airways in een statement.

Volgens Qatar Airways is de keuze voor de Metaverse met name gedreven door de wensen van hun passagiers. Die zijn op zoek naar meeslepende content die kan helpen bij hun beslissing voor het kopen van een vliegticket en willen vaak het vliegtuig waarmee ze zullen vliegen verkennen. “Dat is waarom wij geloven dat de QVerse zal veranderen hoe onze klanten hun keuzes maken”, zo sprak een vertegenwoordiger van Qatar Airways.

Brug naar Decentraland en The Sandbox

Qatar Airways heeft ook de intentie om het kopen van tickets voor fysieke vluchten en zelfs de stoelkeuze via de Metaverse te regelen. Daarnaast geeft het aan dat het mogelijkheden ziet om een brug te slaan naar Metaverse-werelden als Decentraland en The Sandbox. Als Qatar Airways die stap zet, dan zou dat een grote bevestiging voor deze projecten zijn dat ze de goede kant opgaan. Qatar Airways is immers niet zomaar een vliegtuigmaatschappij

Afgelopen jaar werd Qatar Airways al de eerste luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten om het IATA Blockchain Digitale Paspoort te adopteren. Recent maakt ook de Amerikaanse luchtmacht zijn intrede in de Metaverse bekend met het indienen van een merk-aanvraag voor een initiatief genaamd SpaceVerse. Hoewel er momenteel nog weinig details over bekend zijn, gaat het waarschijnlijk om een virtuele test- en trainingsomgeving.

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?