Cryptocurrency

Cryptocurrency

Rapper Akon deelt whitepaper cryptocurrency Akoin

Rapper Akon heeft recentelijk de whitepaper gedeeld van zijn aankomende cryptocurrency, de Akoin. Deze cryptocurrency zal naar verluidt ook worden gebruikt in ‘Akon City’, in West-Afrika.


Atomaire Uitwisseling

Volgens deze whitepaper, functioneert Akoin als een ‘atomaire uitwisseling’ tussen cryptocurrencies, fiat-valuta’s en tegoeden voor smartphones op het netwerk van Akoin. Deze atomic swap-technologie maakt onmiddellijke handel tussen de belangrijkste cryptocurrencies mogelijk. Hiernaast maakt het ook de handel tussen de alternatieve valuta’s van onze partners en fiat-valuta’s mogelijk, zowel op het platform als op de lokale markt. Hiermee is de Akoin-token een utility token.


50+ Afrikaanse landen

Naar verluidt wil Akon zijn Akoin-token beschikbaar stellen voor 54 landen in Afrika. Het is volgens hem dan ook een ‘verenigde cryptocurrency voor Afrika’ en Akon is van mening dat het Afrika zal versterken.

Er zijn op het moment dan ook veel valuta’s beschikbaar in Afrika, waarvan veel onstabiel en onbetrouwbaar zijn. Volgens Akon zitten de inwoners in het land op een punt dat zij niet langer dagelijks de reguliere valuta gebruiken, maar in plaats daarvan, minuten en tegoeden van hun smartphones gebruiken om essentiële goederen mee te kopen.


Verdeling tokens

Naar verluidt zal slechts zo’n 10% van het volledige aanbod van Akoin-tokens worden verhandeld via een eerste ruilaanbieding (IEO) op een nog te onthullen cryptocurrency exchange. Hierin zouden circa 45 miljoen tokens worden verdeeld, voor naar verluidt $0,15 per stuk. De overige 90% van de coins worden vervolgens verdeeld over de aandeelhouders, het Akon-team en stichting en de trustfonds van het bedrijf.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten