Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Rapport: Bitcoin prijs kan boven $500.000 stijgen na zakelijke buy-ins

Volgens een nieuw rapport zou de prijs van Bitcoin (BTC) kunnen stijgen naar ten minste $500.000 als zakelijke kopers ervoor kiezen om 10% van hun kasreserves om te zetten in de huidige grootste cryptocurrency.


Prijsstijgingen niet meer door hype

Dit onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de investeringsmaatschappij ARK Invest. Hieruit blijkt dat zelfs wanneer S&P 500-bedrijven slechts 1% van hun kasreserves aan BTC zouden toewijzen, deze al met maar liefst $40.000 in waarde zou kunnen stijgen.

Het onderzoek is uitgevoerd naarmate steeds meer institutionele kopers de crypto-wereld in stappen die nu met name gericht zijn op Bitcoin. Het zou namelijk een enorm goede optie zijn als alternatief voor de lange termijn in plaats van contant geld.

De prijsstijgingen die vrijwel de hele cryptocurrency-wereld momenteel meemaakt, lijken minder gedreven te zijn door hype, iets wat in 2017 veel meer het geval was. Bitcoin lijkt nu juist meer vertrouwen te winnen en steeds meer bedrijven beschouwen de top crypto nu als contant geld op hun balans. Dit bevordert de algemene crypto-acceptatie aanzienlijk.

Met de waardestijging van BTC over de jaren heen, zijn de investeringsverwachtingen dan ook goed. Wanneer naar de laatste 10 jaar gekeken wordt, kan geconcludeerd worden dat het rendement van Bitcoin hoger is dan de voorspelde inflatie. Het BTC rendement varieert van 2.55% tot 6.55%. Dit percentage is van een aantal factoren afhankelijk zoals handelsactiviteit. Hoe actiever de handelaar, des te hoger het gemiddelde rendement kan zijn. En dit is goed voor de waardevoorspellingen van de top cryptocurrency. Het rapport meldt hierover het volgende:

“Gebaseerd op de gesimuleerde portefeuilletoewijzingen van ARK, kunnen institutionele toewijzingen tussen 2.55% en 6.55% de prijs van Bitcoin positief beïnvloeden met een beloning van $200.000 tot $500.000.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Veel kapitaal mogelijk naar de wereldwijde crypto-markt

Verwacht wordt dan ook dat veel goeds zit te komen naar de gehele crypto-wereld, maar met name naar Bitcoin. Zo zouden er namelijk veel grote en kleinere maar opkomende instellingen geïnteresseerd zijn in de top cryptocurrencies, die gezamenlijk een gigantisch bedrag in de crypto-markt kan pompen.

Dit gecombineerd met het maximale tokenlimiet van cryptocurrencies, zal zorgen voor een enorme en exponentiële prijsstijging, aldus het rapport. Aankomende week, op 8 februari 2021, zal Ethereum (ETH) live gaan op toegewijde futures-markten van CME Group. Dit zou kunnen zorgen voor een stijgende vraag naar de momenteel grootste altcoin. Het is echter nog te vroeg om te zeggen wat dit met de waarde van de munt zal doen, ook al ziet het er op dit moment gunstig uit. Gebruik dit dus niet als handelsadvies.

 

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten