Non Fungible Token (NFT)
NFT

Rapport: NFT-marktomvang kan $1 biljoen bereiken in 2032

Uit nieuwe gegevens afkomstig van Market Decipher wordt de komende 10 jaar voor de NFT-markt voorspeld. Het rapport heeft de marktomvang van collectibles op $402 miljard in 2021 geschat. Hiernaast worden prognoses gemaakt dat de markt tegen 2032 $1 biljoen kan bereiken.

De snelst groeiende sectoren

Momenteel zijn de snelst groeiende sectoren onder meer digitale kunst, sport-NFT en (digitale) ruilkaarten. Verzamelobjecten evolueren als een sector met een hoge ROI voor investeerders.

Naar verluidt heeft Market Decipher aanzienlijke databases over de NFT-industrie herzien. De nieuwste inzichten en prognoses hebben nieuwe winstgevendheidsgebieden aan het licht gebracht. Inzichten in de markt werpen ook licht op sommige marktsectoren die anders als grijs worden beschouwd.

Het is niet onbekend dat de NFT-industrie onlangs nog hard getroffen werd. Wel wordt verwacht dat in en na 2022 nieuwe hoogten bereikt zullen worden. Vanwege de vraag naar NFT’s die worden gegenereerd door online investeerders en verzamelaars, zijn de prijzen van verschillende digitale verzamelobjecten al gestegen.

Ook wordt verwacht dat Spots NFT dit jaar nog enorm verspreid worden via verschillende online marktplaatsen. Videoclips in beperkte oplage en ruilkaarten voor spelers zijn 2 enorm belangrijke items die tokenized moeten worden.

Hiernaast wordt verwacht dat tegen het einde van dit jaar wordt de sport-NFT-wereld met circa 60% groeit. De vraag heeft geleid tot de ontwikkeling van gespecialiseerde sport NFT-marktplaatsen. De vraag schiet dit jaar omhoog en bedrijven komen op om de vruchten te plukken. Sportcompetities hebben een cruciale rol gespeeld door contracten aan te gaan om nieuwe ruilkaarten en NFT’s van historische spelmomenten in termen van videoclips te lanceren. Bijna elke grote sportcompetitie heeft een exclusief handelskaartcontract met fabrikanten. Het is nog niet bekend wat de volgende stap binnen de NFT-wereld zal gaan zijn.

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins