Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Ray Dalio: “Er bestaat een kans dat Bitcoin verboden wordt”

De oprichter van Bridgewater Associates, genaamd Ray Dalio, denkt dat er een ‘goede kans’ is dat Bitcoin zal worden verboden door overheden.


Bitcoin concurrent voor overheden

De Miljardair en oprichter van Bridgewater Associates zei dat overheden de digitale valuta in de toekomst misschien wel willen verbieden. Dalio vertelde het volgende aan Andy Serwer, hoofdredacteur van Yahoo Finance:

“Elk land koestert zijn monopolie op het beheersen van vraag en aanbod. Ze willen niet dat andere gelden actief zijn of concurreren, omdat dingen uit de hand kunnen lopen.”

“Ze hebben goud verboden, daarom is de kans op een verbod op Bitcoin ook aanwezig,” voegde Dalio eraan toe. 

De vraag is nog steeds of Bitcoin een waardeopslag, digitaal goud of een valuta is. Eerder deze maand bracht de Citi Bank een rapport uit waarin het voorspelde dat Bitcoin zelfs de valuta bij uitstek zou kunnen worden voor internationale handel.

Ongeacht de ware functie van Bitcoin, geloven veel Bitcoin-investeerders dat het een echt peer-to-peer-alternatief kan bieden voor door de overheid gecontroleerde fiat-valuta’s. Het is duidelijk dat de regeringen van de wereld een directe concurrent van hun nationale valuta niet zouden verwelkomen. Hierom dat Dalio gelooft dat het waarschijnlijk is dat Bitcoin zal worden verboden. Maar is het wel mogelijk om Bitcoin te verbieden?


Kan Bitcoin worden verboden?

Anthony Scaramucci, voormalig communicatiedirecteur van het Witte Huis, antwoordde rechtstreeks op Dalio met een tweet. Hij verklaarde simpelweg dat Bitcoin niet kan worden verboden. 

De mening van Scaramucci komt overeen met die van veel voorstanders van Bitcoin, die beweren dat de cryptocurrency niet kan worden verboden. Tot op heden heeft Bitcoin ook geen fatale hack of aanval gezien die zijn integriteit zou ondermijnen. 

Maar, volgens Daliom is het moeilijk voor te stellen dat Bitcoin een wereldwijde ban overleeft. In India is de regering verwikkeld is geraakt in een controversieel debat over het verbieden van Bitcoin. Dit betekent dat die inspanningen mogelijk al een rol spelen. 

“India onderneemt tegenwoordig stappen om het bezit van [Bitcoin] te verbieden”, zei Dalio. Hij voegde eraan toe:

“Ik heb begrepen van mensen die onder overheidstoezicht staan, enzovoort, dat ze het kunnen volgen en kunnen weten wie er koopt en verkoopt.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten