Regulatie Nieuws, Ripple Nieuws

Regulatie Nieuws, Ripple Nieuws

Rechter: XRP investeerders mogen niet deelnemen in SEC-rechtszaak

Er is opnieuw nieuws te melden over de rechtszaak van Ripple tegen de Sercurities and Exchange Commission.


SEC zou ‘gedwongen worden op te treden tegen XRP-houders’

Maandag oordeelde de Amerikaanse districtsrechter Analisa Torres dat personen die de XRP-token bezitten, niet als beklaagden kunnen optreden in de lopende rechtszaak van Ripple.

De beslissing komt nadat een aantal XRP-investeerders van XRP-tokens brieven wilden in dienen. Hierdoor zouden ze zich als beklaagden bij de zaak kunnen voegen. Zo zouden ze Ripple kunnen ondersteunen in zijn beweringen dat het token de effectenwetten niet schendt.

Rechter Torres beweerde dat het toestaan ​​van XRP-investeerders om zich bij de rechtszaak aan te sluiten de SEC zou dwingen om handhavend op te treden tegen hen, aldus Law360. Ze voegde eraan toe dat het ook de zaak zou vertragen. Dit terwijl Ripple en investeerders er juist op hebben aangedrongen op een snelle oplossing.


XRP-investeerders mogen meedoen als “amicus curiae”

De rechter heeft echter wel bepaald dat XRP investeerders kunnen deelnemen als “amicus curiae”. Dit is een partij die niet betrokken is bij het proces, maar door de rechtbank wordt toegestaan ​​​​advies te geven of informatie te verstrekken. Torres verklaarde:

“De rechtbank komt tot de conclusie dat de amici-status een goede balans vormt tussen het toestaan ​​van investeerders om hun belang in deze zaak te doen gelden en het toestaan ​​dat de partijen de controle over het proces behouden.”

Andrew Ceresney, advocaat van Ripple, zei dat ze tevreden waren met de uitkomst voor XRP-investeerders. “Zij kunnen nu hun meningen met de rechtbank delen.”

In een in maart ingediende motie, beweerden de XRP-investeerders dat ze miljarden zouden verliezen als de SEC de zaak zou winnen. Ook zette de investeerders vraagtekens bij de beweerde motieven van de SEC om investeerders te beschermen.

“De SEC beweert investeerders te beschermen. Echter, door te beweren dat de XRP-tokens van vandaag mogelijk niet-geregistreerde securities zijn, veroorzaakte de SEC meer dan $15 miljard aan verliezen voor XRP-investeerders”. Zo luidde de indiening van de aanvraag.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten