rechtszaak
Regulatie

Rechtszaak tegen Kim Kardashian en Floyd Mayweather wordt afgewezen

Een federale rechter in Californië heeft een rechtszaak afgewezen tegen verschillende bekende beroemdheden, waaronder Kim Kardashian en Floyd Mayweather. Ze werden aangeklaagd wegens het promoten van de cryptocurrency EthereumMax (EMAX).

Eisers kunnen hun claim opnieuw indienen

De rechtszaak werd voor het eerst ingediend in januari. De rechter verklaarde naar verluidt dat het onduidelijk was of de eisers de specifieke promoties hadden gezien die door de beroemdheden werden gedeeld. Rechter Michael Fitzgerald zei ook dat van investeerders mag worden verwacht dat ze “redelijk handelen voordat ze hun weddenschappen baseren op de tijdsgeest van het moment”.

Ondanks het de afwijzing zei rechter Fitzgerald dat de eisers opnieuw een rechtszaak kunnen starten met gewijzigde claims.

De advocaten van de eisers voerden aan dat de spraakmakende beroemdheden samenspanden met de mede-oprichters van het cryptoproject, Steve Gentile en Giovanni Perone, om de prijs van de tokens op te pompen. Vervolgens zouden de investeerders met verliezen achterblijven nadat deze weer was gedaald.

“Gedaagden prezen de vooruitzichten van het bedrijf en het vermogen voor investeerders om aanzienlijke rendementen te behalen dankzij de gunstige ‘tokenomics’ van de EMAX-tokens”. Zo betoogden de eisers in een klacht ingediend bij de US District Court van het Central District of California. “In werkelijkheid hebben beklaagden de EMAX-tokens op de markt gebracht aan investeerders, zodat ze hun deel van de float met winst konden verkopen.”

Kim Kardashian heeft de afgelopen twee jaar verschillende EthereumMax-promoties geplaatst op haar Instagram waar ze 318 miljoen volgers heeft.

Kardashian’s crypto-avonturen

Hoewel de rechtszaak van tafel is, moest Kardashian in oktober wel een boete van $1,26 miljoen betalen aan de Securities and Exchange Commission (SEC) voor haar promoties van EthereumMax.

De SEC beschuldigde de reality-tv-ster van het niet onthullen dat ze $250.000 had gekregen om het project op haar Instagram te promoten. Gary Gensler zei als slot het volgende in een verklaring:

Deze zaak herinnert ons eraan dat wanneer beroemdheden of influencers investeringsmogelijkheden onderschrijven, inclusief crypto-activa, dit niet betekent dat die beleggingsproducten geschikt zijn voor alle investeerders. Wij moedigen beleggers aan om de potentiële risico’s en kansen van een investering te overwegen in het licht van hun eigen financiële doelen.

Regulatie nieuws

SEC stelt Spot Bitcoin ETF van BlackRock uit
SEC vertraagt wederom besluitvorming omtrent Ark’s Bitcoin ETF-aanvraag
Binance Onder Druk: Regelgevingsuitdagingen en Dalend Marktaandeel
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Hoeveel Shiba Inu (SHIB) bezit Elon Musk?