Reddit
NFT

Reddit NFT’s bereikt mijlpaal van $32 miljoen aan totale verkopen

Sinds afgelopen jaar kunnen Reddit-gebruikers NFT’s kopen in de vorm van onder andere avatars. Sinds de lancering heeft deze nieuwe functie een succes gekend. Er zijn namelijk al meer dan 10 miljoen NFT-houders op het platform, waar ze ruim $32 miljoen aan verdiend hebben.

De Reddit-NFT cijfers

Oorspronkelijk heeft Reddit de NFT-collectie in juli van 2022 gelanceerd. Deze collectie is op zijn beurt geliefd bij de Reddit-community. Bijna 10 miljoen Reddit-accounts (9.900.465) beschikken inmiddels al over ten minste 1 NFT van het platform.

Enkele handelsmerken als Foustlings, The Senses en poieeeyee hebben het meeste opgeleverd, afzonderlijk namelijk meer dan $1 miljoen aan verkopen.

Van de bijna 10 miljoen Reddit NFT-houders zijn er 7,7 miljoen enkele collectieve avatar-houders. Dit houdt simpelweg in dat deze gebruikers over een enkele avatar beschikken. De Reddit-avatarmarktplaats op Polygon bevat ook NFT’s die zijn ontworpen en gemaakt door onafhankelijke artiesten uit de Reddit-community.

Dit jaar blijkt goed jaar te zijn

Waar rondom de lancering van de NFT-collectie het aantal verzamelde NFT’s bleef hangen rond de 3 miljoen, blijkt 2023 juist weer een goed jaar te zijn. Concreet gezegd is het aantal wallets in de afgelopen 6 maanden drie keer zo groot geworden. Het aantal Reddit NFT-houders is sinds begin 2023 met zo’n 80% toegenomen.

Dit groeiende gebruikersbestand heeft er op zijn beurt ook geleid tot een bloeiende secundaire markten voor deze NFT’s. Gegevens hebben gesuggereerd dat er 303.033 verkopen zijn geweest, wat heeft geleid tot een verkoopvolume van ruim $32 miljoen.

Verdere uitbreiding van NFT-collectie

Hiernaast heeft Reddit bevestigt dat het de NFT-collectie verder zal gaan uitbreiden. Zo is al bevestigd dat ze de Rabbids NFT-collectie van Ubisoft gaan ondersteunen. Het platform tweette de aankondiging via zijn officiële Twitter-account, met de vermelding:

Wie wist dat een zuiger precies was wat je Avatar nodig had? In samenwerking met Ubisoft brengen we @RabbidsOfficial naar Reddit! Koop nu je Rabbids #RedditCollectibles.

Rabbits is ontstaan uit de populaire videogameserie Rayman. Deze Rabbits NFT-collectie is ook al op de Metaverse-game genaamd ‘The Sandbox’ gelanceerd, waarmee ze ook daar te gebruiken zijn.

Om de Reddit x Ubisoft Rabbid NFT’s te kunnen claimen, moeten gebruikers die dat willen op hun Reddit-account inloggen en op ‘Avatarstijl’ klikken. Vervolgens worden ze doorgestuurd naar een nieuw venster waar ze de Rabbid NFT’s kunnen selecteren onder het tabblad genaamd ‘Verkennen’. Nadat ze de gewenste NFT hebben geselecteerd, kunnen ze op ‘Get’ klikken en het proces op Polygon starten. Polygon blijkt als slot een enorm populair netwerk te zijn voor NFT’s, met ruim 1.6 miljard gebruikers wereldwijd. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van Reddit op dit gebied precies zal zijn.

NFT nieuws

NFT markt volledig op zijn gat, wat brengt 2024?
De luchtvaartmaatschappij Lufthansa lanceert een NFT-loyaliteitsprogramma
Donald Trump NFTs schieten omhoog na zijn arrestatie in Atlanta
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen