Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Regelgevers VAE maken weg vrij voor adoptie blockchain & crypto

De regelgevers in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) lijken de weg vrij te maken voor de adoptie van de blockchain-technologie en cryptocurrencies.


Blockchain-hoofdstad van de wereld

Hiermee zet de VAE zijn inspanningen voort om zijn visie uit te voeren om de ‘Blockchain-hoodstad’ van de wereld te worden, door kaders aan te bieden om crypto-bedrijven te begeleiden bij het handelen in overeenstemming met de lokale wetten.

In het land zijn de jurisdicties onderverdeeld in het vasteland en vrije zones. Het vasteland wordt onder toezicht gehouden van de ‘Securities and Commodities Authority’ (SCA). In de vrije zones worden diverse versoepelde belasting- en regelgevende regimes gehanteerd, die onder bepaalde set regels moeten worden nageleefd.

Een aantal voorbeelden van deze vrije zones zijn het ‘Dubai International Financial Centre’ (DIFC), de ‘Abu Dhabi Global Markets’ (ADGM) en het ‘Dubai Multi Commodities Center’ (DMCC).


Zekerheid en kansen voor blockchain en crypto-bedrijven

Volgens Kokila Alagh, de oprichter en CEO van ‘Karm Legal Consultants’, biedt de toezichthouder op het vateland zekerheid en kansen voor blockchain- en crypto gerelateerde bedrijven. Hierover zegt Alagh het volgende:

“De regelgeving bied zekerheid en heeft nieuwe kansen gecreëerd in de VAE, wat SCA tot een vooruitstrevende regelgever in het wereldwijde landschap maakt, aangezien ze deze vitale groeiende sector niet hebben genegeerd en voortdurend werken aan het ontwikkelen van de kaders om zich aan te passen aan deze opkomende sectoren zoals DLT, blockchain.”


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


In 2018 al eerste regelgeving geïntroduceerd

In 2018 werd er in de VAE al een regelgeving ingevoerd voor digitale activa in het land. Wereldwijd zou het tevens één van de eerste landen geweest zijn die richtlijnen voor virtuele activa introduceerde.

Dit is inmiddels uitgegroeid tot een brede regulatie van crypto’s en de blockchain-technologie in het land. De huidige regelgeving dekt inmiddels al de tokenisatie van effecten via blockchain- en gedistribueerde grootboektechnologie, inclusief de tokenisatie van aandelen, derivaten, obligaties, obligaties, certificaten of eenheden van een fonds.

De regulatie voor stablecoins, fungibele crypto’s en Non-Fungible Tokens (NFT’s) bevinden zich echter nog in de voorbereidingsfase.

Tot slot heeft de vrije zone in de VAE al speciale licenties vrijgegeven, zoals de licentie voor DLT-technologieserviceproviders en de licentie voor eigen handel in cryptocurrencies. Het wordt blockchain- en crypto gerelateerde bedrijven nu nog wat makkelijker gemaakt om in het land te opereren. Het is nog niet bekend of deze nieuwe stap nieuwe bedrijven zal gaan aantrekken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten