Regulatie Nieuws

Regelgeving voor Zuid-Koreaanse exchanges flink aangescherpt

De Zuid-Koreaanse cryptocurrency-markt is een nieuwe transformatie ondergaan na een als maar toenemende druk vanuit de regelgevende instanties.


Voldoen aan wettelijke financiële eisen

Een aantal grote cryptocurrency exchanges hebben als gevolg van deze toenemende druk besloten om meerdere cryptocurrencies te delisten of om te waarschuwen voor digitale activa met een aanzienlijk hoger risico dan gemiddeld.

Dat de cryptocurrency exchanges die actief zijn in Zuid-Korea dit nu doen is echter niet geheel onverwacht. Onlangs liet de Koreaanse ‘Financial Intelligence Unit’, ofwel de FIU, de 33 crypto-exchanges in het land weten dat het uiterlijk 23 september een veldraadpleging zal gaan houden. Dit overleg heeft het uiteindelijke doel om na te gaan of de cryptobedrijven wel voldoen aan de wettelijke financiële eisen die in Zuid-Korea zijn opgesteld.


Nieuw opgerichte werkgroepen

Hierom heeft de cryptocurrency exchange Upbit bijvoorbeeld al Maro, Paycoin, Observer, Solve.Care en Quiztok van zijn handelsplatform gehaald. Ook heeft de exchange een waarschuwing gepubliceerd voor verschillende activa, die volgens hun een verhoogd risico hebben. Naar verluidt zijn deze nieuwe investeringswaarschuwingen van Upbit op van toepassing op 25 verschillende activa, of circa 14% van alle munten die op het handelsplatform worden vermeld.

Om de hele crypto-markt in Zuid-Korea in de gaten te houden, heeft de Koreaanse ‘Financial Services Commission’, ofwel FSC, vijf werkgroepen gevormd. Iedere werkgroep zal zijn eigen taken krijgen om de nieuwe crypto-regelgeving zo goed mogelijk te implementeren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten