NFT Nieuws

Regering Japan brengt NFT’s uit voor beloning werk lokale autoriteiten

De overheid van Japan is nu wereldwijd één van de eersten geworden die NFT’s uitgeeft als een vorm van aanvullende beloningen ter erkenning van het werk van lokale autoriteiten.

Meerdere burgemeesters zijn erkend

Naar verluidt werden de beloningen door het kabinetssecretariaat uitgereikt. Dit is een overheidsinstantie die geleid wordt door Hirokazu Matsuno, de belangrijkste kabinetssecretaris van het land.

In totaal kregen 7 burgemeesters erkenning voor de ideeën van hun steden rondom de digitale economie. Eén van hen was de burgemeester van Sakata, wiens regering voorstelde om elektrische voertuigen te gebruiken voor lokale leveringen.

Maebashi in het gebied Gunma kreeg ook een NFT-prijs voor hun idee voor een platform dat camera’s op mobiele apparaten gebruikt om veranderingen in verkeersomstandigheden in realtime te volgen.

Het Ethereum-netwerk

Het netwerk van Ethereum (ETH) bleek belangrijk in deze NFT-uitgifte. Alle NFT’s die uitgegeven zijn in deze batch zijn namelijk op het Ethereum-netwerk uitgegeven. Dit met behulp van het protocol genaamd ‘Proof of Presence’. De uitgegeven NFT’s zijn niet overdraagbaar en zodanig ontwikkeld dat ze geschikt zijn voor herdenking. Omdat ze niet-overdraagbaar zijn, kunnen deze NFT’s niet worden verhandeld op de bekende NFT-marktplaatsen als OpenSea.

Tevens heeft het blockchain-platform van Indiesquare, the Hazama Base, ook geholpen bij de uitgifte van de NFT’s. Hetzelfde platform werd eerder al eens gebruikt om NFT’s uit te geven en te verspreiden tijdens een evenement van het ‘Liberal Democratic Party Youth Bureau’.

Het is als slot niet onbekend dat Japan bekend staat als een pro-technologie- en innovatieland. Crypto is daar inmiddels gereguleerd als handelsmiddel. Ook is er al meerdere keren de interesse in NFT’s geuit door onder andere de premier van het land. Dat zij nu dan met een eigen NFT-project komen, lijkt niet meer dan logisch te zijn. Het is niet precies bekend wat de volgende stap van Japan binnen de crypto-wereld zal zijn.

NFT nieuws

Iemand betaalde zojuist 4,5 miljoen dollar voor een CryptoPunk NFT Iemand betaalde zojuist 4,5 miljoen dollar voor een CryptoPunk NFT
Iemand leende 1,3 miljoen dollar aan Ethereum met Mutant Ape NTFs als onderpand Iemand leende 1,3 miljoen dollar aan Ethereum met Mutant Ape NTFs als onderpand
Pixelmon NFT probeert nieuwe comeback te maken met nieuwe leiders Pixelmon NFT probeert nieuwe comeback te maken met nieuwe leiders
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten