recessie
Bitcoin, Regulatie

Rentebesluit Federal Reserve zorgt voor spanning op de crypto-markt

Op 1 mei zal de Federal Reserve (FED) van de Verenigde Staten haar besluit over het rentebeleid bekendmaken. Dit besluit wordt wereldwijd nauwlettend gevolgd door zowel binnenlandse als buitenlandse beleggers, vanwege de aanzienlijke impact die het kan hebben op de economie en de prijzen van aandelen en cryptocurrencies.

In de dagen die volgen, zal de aandacht voor de cryptomarkt intensiveren. Naast de rentebeslissing op 1 mei, worden op 3 mei de werkloosheidscijfers in Amerika vrijgegeven. Deze cijfers bieden inzicht in de kracht van de Amerikaanse economie en zijn een cruciale factor voor toekomstig rentebeleid.

De invloed van Amerikaanse rente-tarieven op de cryptomarkt

Waarom spelen de rentetarieven in Amerika zo’n cruciale rol voor de cryptomarkt? Door de toenemende inflatie van de afgelopen jaren heeft de Federal Reserve (Fed) de rentes in de Verenigde Staten flink verhoogd.

Het doel hiervan is om de economie te laten afkoelen door lenen duurder te maken, wat op zijn beurt moet helpen om de inflatie te verminderen. Over het algemeen zijn lage rentetarieven gunstig voor beleggers: het is makkelijker en goedkoper om geld te lenen, waardoor investeerders meer kapitaal in de markt kunnen injecteren. Bovendien kunnen bedrijven zich meer schulden permitteren zonder een groot faillissementsrisico.

Bij lage rentetarieven wordt het minder aantrekkelijk om geld op een spaarrekening te zetten vanwege het lage rendement. In zo’n financiële omgeving wenden beleggers zich massaal tot alternatieve beleggingsopties om hun rendement te verhogen, waaronder cryptocurrencies. Historisch gezien heeft de koers van Bitcoin (BTC) het goed gedaan tijdens perioden van lage of dalende rentetarieven.

Verlaging van de rente is onwaarschijnlijk

De markt schat de kans dat de Federal Reserve (Fed) de rentetarieven ongewijzigd laat op ruim 95%. Dit impliceert dat een verlaging van de rente onwaarschijnlijk is, wat de prijzen van Bitcoin en andere altcoins mogelijk verder onder druk kan zetten.

Marktanalisten benadrukken dat een daling van de rentetarieven waarschijnlijk noodzakelijk is om een nieuwe recordhoogte voor Bitcoin te bereiken. Momenteel bevindt Bitcoin zich in een dalende trend; in de laatste 24 uur is de koers met 2,4% gedaald naar een actueel niveau van $62.270.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt enorm, analist geeft $74.000 als volgende target
K33 Research: FTX terugbetalingen zijn goed nieuws voor Bitcoin
Bitcoin koers schiet met duizenden dollars omhoog naar $66.700
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten