Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Rio de Janeiro gaat cryptocurrency-betalingen voor belastingen accepteren

Naar verluidt is Rio de Janeiro plannen aan het maken om de eerste Braziliaanse stad te worden die Bitcoin (BTC)-betalingen accepteert voor belastingen.


Eerste in land die crypto-betalingen toestaat

Dat blijkt uit een nieuw rapport. Waar cryptocurrencies over het algemeen meer geaccepteerd worden dan een paar jaar geleden, staan landen en steden steeds vaker open voor het idee om bepaalde betalingen met dergelijke activa toe te staan. Rio de Janeiro, de op één-na-grootste stad van Brazilië zei dat het de eerste binnen de landsgrenzen wil worden die BTC-betalingen voor belastingen accepteert.

Verwacht wordt dat de inwoners van de stad vanaf aankomend jaar via cryptocurrencies kunnen betalen, er is echter nog geen specifieke datum bekend gemaakt. De cryptocurrencies waarmee betaald wordt, zal direct omgezet worden in Braziliaanse Real. De cryptocurrencies zullen hiermee niet aangehouden worden voor eventuele prijsspeculatie.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Adopteren Cryptocurrencies

Om de crypto-betalingen goed te kunnen verwerken en de vragen die hierbij komen kijken te kunnen beantwoorden, zal de stad een speciaal comité gaan oprichten.

In het rapport staat tevens dat de stad misschien de NFT-wereld in wil gaan stappen. Zo werden er enkele voorbeelden genoemd om NFT’s te maken met afbeeldingen van toeristische attracties.

Cryptocurrencies hebben in Brazilië hun weg gevonden, het land stond namelijk al voor een langere tijd open tegenover de nieuwe digitale valuta’s. Afgelopen jaar gaven ze nog groen licht voor één van de eerste Bitcoin ETF’s. Het land maakt hiermee grote sprongen binnen de crypto-wereld.

Volgens een onderzoek van september 2021 zouden bijna de helft van de Brazilianen inmiddels het idee ondersteunen om de primaire cryptocurrency in het huidige financiële systeem te adopteren. Hiermee zou het bijvoorbeeld El Salvador kunnen volgen. Het is echter nog niet bekend of dit ook daadwerkelijk zal gaan gebeuren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten