Bitcoin

Rio de Janeiro wil Bitcoin kopen met 1% reserve van de stad

Volgens burgemeester Eduardo Paes is Rio de Janeiro helemaal klaar om Bitcoin te kopen. De stad wil 1% van zijn reserves investeren. Rio zal de allereerste Braziliaanse stad zijn die crypto koopt als een opslag van waarde.


Korting op belastingbetalingen met Bitcoin

Naast het kopen van Bitcoin met de reserves van de stad, sprak de burgemeester ook over enkele belastingvoordelen voor het betalen met Bitcoin. Voor degenen die ervoor kiezen om met Bitcoin te betalen, gaf hij een korting van 10% op belastingen. Hieronder valt bijvoorbeeld de stedelijke bouw- of grondbelasting.

Vóór Eduardo Paes had het Braziliaanse congreslid Luiz Goularte in november 2021 een wetsvoorstel ingediend. Het wetsvoorstel maakte het mogelijk dat werknemers in de publieke en private sector betaald konden worden in Bitcoin. Het wetsvoorstel stelde voor dat werknemers mochten kiezen hoeveel procent van hun salaris ze in Bitcoin wouden ontvangen. De werkgever moet dan wel instemmen met de voorgestelde motie. Aldus het wetsvoorstel.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Gevolgen voor de stad Rio de Janeiro

Het 52-jarige lid van de Sociaal-Democratische Partij van Brazilië presenteerde zijn plannen tijdens de Rio Innovation Week. De stap zou de stad ten goede kunnen komen. Het zou namelijk internationale crypto-investeerders namelijk aantrekken en in het bijzonder bedrijven die actief zijn in het ecosysteem van Bitcoin. Hij noemde ook het maken van een werkgroep om het crypto-gerelateerde beleid van de stad te bespreken.

Suarez zelf is in het verleden een fervent voorstander en promotor van Bitcoin geweest. Hij lanceerde de crypto van zijn stad, het op Bitcoin gebaseerde Miami Coin, waarvan de winst vervolgens werd verdeeld onder de inwoners van de stad. Eduardo is van plan om van Rio een crypto-hub in het land te maken, in navolging van Suarez’ ideeën en initiatieven.

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen