Bitcoin Nieuws

Rio de Janeiro wil Bitcoin kopen met 1% reserve van de stad

Volgens burgemeester Eduardo Paes is Rio de Janeiro helemaal klaar om Bitcoin te kopen. De stad wil 1% van zijn reserves investeren. Rio zal de allereerste Braziliaanse stad zijn die crypto koopt als een opslag van waarde.


Korting op belastingbetalingen met Bitcoin

Naast het kopen van Bitcoin met de reserves van de stad, sprak de burgemeester ook over enkele belastingvoordelen voor het betalen met Bitcoin. Voor degenen die ervoor kiezen om met Bitcoin te betalen, gaf hij een korting van 10% op belastingen. Hieronder valt bijvoorbeeld de stedelijke bouw- of grondbelasting.

Vóór Eduardo Paes had het Braziliaanse congreslid Luiz Goularte in november 2021 een wetsvoorstel ingediend. Het wetsvoorstel maakte het mogelijk dat werknemers in de publieke en private sector betaald konden worden in Bitcoin. Het wetsvoorstel stelde voor dat werknemers mochten kiezen hoeveel procent van hun salaris ze in Bitcoin wouden ontvangen. De werkgever moet dan wel instemmen met de voorgestelde motie. Aldus het wetsvoorstel.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Gevolgen voor de stad Rio de Janeiro

Het 52-jarige lid van de Sociaal-Democratische Partij van Brazilië presenteerde zijn plannen tijdens de Rio Innovation Week. De stap zou de stad ten goede kunnen komen. Het zou namelijk internationale crypto-investeerders namelijk aantrekken en in het bijzonder bedrijven die actief zijn in het ecosysteem van Bitcoin. Hij noemde ook het maken van een werkgroep om het crypto-gerelateerde beleid van de stad te bespreken.

Suarez zelf is in het verleden een fervent voorstander en promotor van Bitcoin geweest. Hij lanceerde de crypto van zijn stad, het op Bitcoin gebaseerde Miami Coin, waarvan de winst vervolgens werd verdeeld onder de inwoners van de stad. Eduardo is van plan om van Rio een crypto-hub in het land te maken, in navolging van Suarez’ ideeën en initiatieven.

Bitcoin nieuws

CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten