Ripple, xrp
Ripple

Ripple annuleert plan om Fortress Trust te kopen

Enkele weken geleden maakte Ripple, het bedrijf achter de bekende XRP-token, bekend dat het grootse plannen had om Fortress Trust over te nemen. Deze aangekondigde overname leek een strategische zet, gericht op het verkrijgen van de waardevolle Nevada Trust-licentie. Echter, in een verrassende wending, kondigde Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, recentelijk aan dat de geplande overname van Fortress Trust toch niet zal plaatsvinden.

Onthulling op Sociaal Mediaplatform

Brad Garlinghouse deed deze onthulling via het sociale mediaplatform X (voorheen Twitter). Hij verklaarde: “Een paar weken geleden hebben we een intentieverklaring getekend om Fortress Trust over te nemen. We hebben echter besloten om niet door te gaan met een directe overname, hoewel Ripple wel een investeerder zal blijven.”

Reden is nog niet duidelijk

De exacte reden waarom Ripple heeft besloten de overname stop te zetten, blijft vooralsnog onbekend. Garlinghouse heeft echter wel benadrukt dat het bedrijf Fortress zal blijven ondersteunen. “Fortress heeft een uitzonderlijk getalenteerd team dat oplossingen heeft ontwikkeld voor echte problemen van klanten. Hoewel de uitkomst anders is dan oorspronkelijk gepland, blijven we hen steunen en hopen we in de toekomst samen te werken!” aldus Garlinghouse.

Hij bevestigde ook dat Ripple zijn investering in Fortress behoudt. Ripple, een gerenommeerde speler in de cryptowereld, investeerde al eerder in Fortress Blockchain Technologies. Scott Purcell, de CEO van Fortress Trust, heeft aangegeven dat het afbreken van de fusie geen reden tot zorg is.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Ripple (XRP) kondigt nieuwe samenwerking aan
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC