Ripple labs, Ripplenet
Ripple

Ripple breidt ODL uit naar Frankrijk en Zweden

Ripple liet vandaag, in een blogpost, weten dat het partnerschappen heeft gesloten in Frankrijk en Zweden, waardoor consumenten de On-Demand Liquidity (ODL) functie van het bedrijf kunnen gebruiken.

De nieuwe partners van Ripple

Ripple heeft zijn eerste ODL-klant in Frankrijk bekend gemaakt. Het bedrijf gaat namelijk samenwerken met een in Parijs gevestigde betalingsprovider genaamd ‘Lemonway’. Het bedrijf gaat de ODL functie van RippleNet gebruiken om zijn betalingsprocessen te verbeteren.

Door samen te werken met Ripple kan Lemonway de operationele efficiëntie verhogen door de noodzaak voor Lemonway om rekeningen in het buitenland vooraf te financieren, te elimineren, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om eerder vastgelopen voorgefinancierd kapitaal te gebruiken om hun bedrijf te laten groeien en op te schalen.

Ripple heeft ook een tweede nieuwe ODL-klant aangekondigd. Dit is de Zweedse geldtransferprovider genaamd Xbaht. Dit bedrijf maakt geldverkeer tussen Zweden en Thailand mogelijk. Xbaht’s nieuwe samenwerking met Ripple zorgt ervoor dat het bedrijf directe en goedkope transacties aanbiedt via ODL, ondersteund door Tranglo, de grensoverschrijdende betalingshub in Singapore.

Samen zullen Ripple en zijn nieuwe klanten het voor consumenten en bedrijven in Frankrijk en Zweden gemakkelijker maken om grensoverschrijdende betalingen uit te voeren.

Veel Europese bedrijven zullen het voorbeeld volgen

Deze bedrijven zullen volgens Ripple absoluut niet de laatste zijn die gebruik gaan maken van het RippleNet. Het bedrijf schrijft:

De vraag in Europa naar de producten van Ripple blijft extreem sterk. Volgens een onderzoek van Ripple denkt 70% van de respondenten bij financiële instellingen in Europa dat blockchain de komende vijf jaar een enorme of significante impact op hun bedrijf zal hebben, terwijl 59% van de respondenten geïnteresseerd is in het gebruik van blockchain voor betalingen.

Ripple nieuws

Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Waarom vandaag belangrijk is voor de Ripple vs. SEC rechtszaak
Ripple (XRP) nadert cruciaal prijsniveau: Doorbraak op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’