Ripple Nieuws

Ripple CEO: ‘Crypto-industrie verlaat Amerika’

Als je het aan Ripple CEO Brad Garlinghouse vraagt, dan is de rechtszaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple een aanval op de gehele industrie. Een zodanige aanval zelfs, dat Garlinghouse verwacht dat de rechtszaak de toekomst van de crypto-industrie in de Verenigde Staten in gevaar brengt.

Niet gezond

In gesprek met Bloomberg laat Garlinghouse weten dat de manier van werken van de SEC geen “gezonde manier” is om de industrie onder controle te houden. Dit kan er volgens hem zelfs toe leiden dat de Verenigde Staten een minder aantrekkelijke locatie wordt voor crypto-bedrijven.

Garlinghouse noemt de manier van werken van de SEC simpelweg “aanvallen”, in plaats van het echte werk doen. Als gevolg daarvan ziet hij de industrie zich al naar andere landen verplaatsen.

Landen als Australië, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Singapore en Zwitserland hebben volgens Garlinghouse een veel gunstiger vestigingsklimaat. Wat dat betreft kan het dus zomaar zijn dat er de komende jaren veel Bitcoin-bedrijven richting die landen verhuizen.

Duidelijke regels

Garlinghouse is complimenteus over de eerdergenoemde landen, die volgens hem wel de tijd namen om goede regels te produceren. Regels waar de industrie mee vooruit kan en ze tegelijkertijd de consument mee beschermen. Ook dat is blijkbaar mogelijk.

De CEO van Ripple herinnert zich dat er in zijn eerste jaren in de tech-industrie ook sprake was van een verbod op het internet. Hierbij onderstreept hij de voordelen van het omarmen van nieuwe technologie op geopolitiek vlak ook nog maar eens.

Het is voor de Verenigde Staten immers meer dan een voordeel om de Amazon’s en Google’s in Amerika te hebben, waarmee hij suggereert dat crypto dezelfde kansen te bieden heeft.

Als je het aan advocaat John Deaton vraagt, dan zouden alle crypto-bedrijven die momenteel een conflict met de SEC hebben moeten samenwerken. “We moeten out-of-the-box denken en ons organiseren”, aldus Deaton.

Ripple nieuws

Groep van 50 whales kocht in maand tijd 420 miljoen XRP
Ripple gebruikt computercode XRP Ledger om CBDCs te ontwikkelen
Onderzoek Ripple: ‘97% betaalbedrijven gelooft in crypto’
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten