Brad garlinghouse
Dogecoin, Ripple

Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft onverwachts kritiek geuit op Dogecoin (DOGE), de grootste memecoin op de markt. Garlinghouse stelde dat Dogecoin, vanwege zijn meme-achtergrond, geen intrinsieke waarde bezit. Volgens hem is het succes van dergelijke munten schadelijk voor de cryptocurrency-industrie.

“Dogecoin is niet goed geweest voor de industrie”

Tijdens de Consensus 2024 Conferentie, een van ‘s werelds grootste en langstlopende evenementen gericht op crypto, uitte Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, openlijk kritiek op Dogecoin (DOGE). Hij betwijfelde de intrinsieke waarde en praktische toepassingen van de munt.

Garlinghouse benadrukte dat de cryptosector verder moet kijken dan speculatie. Volgens hem vormen memecoins zoals Dogecoin, die uitsluitend gebaseerd zijn op speculatie, een grote hindernis voor de verdere ontwikkeling van de industrie.

Tijdens de conferentie gaf Garlinghouse ook aan dat Dogecoin geen positieve bijdrage heeft geleverd aan de groei van de crypto-industrie. Hoewel hij aangaf niet tegen Dogecoin te zijn, riep hij op tot meer aandacht voor projecten met daadwerkelijke toepassingen.

Is Dogecoin meer dan een memecoin?

Als memecoin wordt de waarde van Dogecoin voornamelijk beïnvloed door de community, populariteit en trends op sociale media. Hoewel Billy Markus en Jackson Palmer de memecoin eind 2013 als grap creëerden, is het project door de jaren heen enorm gegroeid. Dogecoin heeft momenteel een marktkapitalisatie van meerdere miljarden dollars.

Daarnaast heeft het een community van miljoenen investeerders en supporters opgebouwd en een piekwaarde van $0,73 bereikt. De munt is ook de favoriete cryptocurrency van Elon Musk, de CEO van SpaceX en Tesla.

Hoewel de op honden gebaseerde memecoin misschien geen tastbare toepassingen heeft, blijft Dogecoin goed presteren.

Garlinghouse moet er niets van hebben

Tijdens zijn toespraak op de Consensus 2024-conferentie werd duidelijk dat Garlinghouse weinig op heeft met de memecoin. Dit heeft mogelijk te maken met zijn eigen project, Ripple, dat de afgelopen jaren wat minder goed presteert, wat wellicht leidt tot enige frustratie bij Garlinghouse.

Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, streeft ernaar om internationale betalingen goedkoper en sneller te maken. Hoewel dit in theorie aantrekkelijk klinkt en wellicht “beter” lijkt dan Dogecoin, is er in de praktijk nog weinig van deze belofte waargemaakt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Ripple breidt verder uit in Azië met XRPL fonds
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken