Ripple Nieuws

Ripple CEO ontmoet de commissaris van de CFTC en dat maakt XRP investeerders enthousiast

Caroline D. Pham, één van de vijf commissarissen van de Commodity Futures Trading Commisson (CFTC), heeft een ontmoeting gehad met de CEO van Ripple, genaamd Brad Garlinghouse. Volgens investeerders zou dit wel eens heel goed nieuws kunnen zijn aangezien ze hopen dat de XRP token als commodity wordt behandeld en niet als een effect (security).

De ontmoeting tussen de CFTC en Ripple

Gisteren schreef de CFTC commissaris Caroline Pham in een tweet dat ze het Ripple Labs kantoor in San Francisco had bezocht. Dit als onderdeel van haar ‘Learning Tour’ over de cryptowereld.

Brad Garlinghouse merkte later op dat de vergadering met de commissaris over ‘publiek-private betrokkenheid’ ging, mogelijk verwijzend naar een particulier bedrijf als Ripple Labs die zich bezighoudt met toezichthouders in de Verenigde Staten.

De ontmoeting van de CFTC commissaris met de de CEO van Ripple heeft veel enthousiasme veroorzaakt. Dit omdat het volgens sommigen zou kunnen betekenen dat de CFTC vindt dat Ripple onder haar controle staat en niet onder die van de Securities and Exchange Commission (SEC). Het gerucht is niet eens zo heel gek aangezien Caroline Pham ook al vaker fikse kritiek heeft geuit op de aanpak van de SEC.

Is XRP toch geen effect?

Op social media schrijven ook steeds meer mensen dat de timing van het bezoek van de commissaris geen toeval kan zijn. Ze speculeerden zelfs dat XRP onder de toezicht van de CFTC zou kunnen vallen, wat betekent dat het bureau de enige toezichthouder van de token zou worden.

De voorzitter van de SEC, Gary Gensler, heeft meerdere malen gezegd dat hij vindt dat de meeste crypto tokens kenmerken van effecten hebben. Het heeft dan ook een aantal onderzoeken gestart naar negen illegale ICO’s. Daarnaast doet de financiële waakhond ook onderzoek naar de grootste crypto beurzen, waaronder Coinbase en Binance.

De rechtszaak tegen Ripple is echter de grootste en de langst lopende. Deze rechtszaak komt echter langzaam maar zeker tot een einde. Zowel de SEC als Ripple hebben beide moties ingediend om de rechter te vragen zo spoedig mogelijk te oordelen over de vraag of Ripple nou wel of niet de effectenwet heeft overtreden door XRP tokens te verkopen.

Al met al zijn het spannende tijden voor XRP investeerders. De uitspraak van de rechter zal namelijk cruciaal zijn voor de prijs van de XRP tokens.

Ripple nieuws

Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Ripple haalt voor eerste keer in jaren geen 1 miljard XRP uit Escrow Ripple haalt voor eerste keer in jaren geen 1 miljard XRP uit Escrow
Experts van mening dat SEC e-mails Ripple niet verder gaan helpen Experts van mening dat SEC e-mails Ripple niet verder gaan helpen
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten